Eski Ferrari Ruhuyla Birleşen 812 Superfast - Ferrari Omologata

2009'dan bu yana Maranello'dan çıkan onuncu özel yapım V12 motorlu Ferrari, Ferrari Omologata, Avrupalı alıcısını bir hayli sevindirecek gibi.

Avrupalı özel bir alıcı için Ferrari'nin 2 senedir geliştirdiği Omologata, baştan aşağıya değişmiş. Sadece ön cam ve farların 812 Superfast ile ortak olduğu Omologata, markanın 50'li ve 60'lı yıllarda ürettiği GT araçlardan retro dokunuşlarla bambaşka bir hal almış.

Tamamen El Yapımı Alüminyum Gövde

Omologata, tamamı el yapımı alüminyum gövdesiyle aslında ne kadar özel olduğunu açıklıyor. Öndeki düzleştirilmiş oval ızgara ve kaputu iki teker arasında saran çizgisi; arkadaki ne büyük ne de küçük, aracın yere basma kuvvetini ve sportif görünümünü artıran spoiler, araçtaki başlıca değişikliklerden sadece birkaçı. 812 Superfast'in arka kısmındaki 4'lü stop lambaları yerine kullanılan 2'li ve daha büyük stop lambalarını ve arka camda kullanılan üçlü yatay ızgara şeklini de unutmamak gerek.

Başka Bir Ferrari Kırmızısı

Ferrari'nin daha önce kullanmadığı, Omologata için geliştirdiği Rosso Magma rengi aracı diğerlerinden ayırırken; aracın kapısı üzerindeki, yarış arabalarından alınan damga şeklindeki detaylar da alıcısına bir benzeri olmadığını hatırlatır nitelikte.

Dikkat Çekici İç Tasarım

İç mekana ilk bakıldığında dikkatleri üzerine çeken mavi yarış tipi koltuklara, dört noktalı yarış emniyet kemerleri eşlik etmiş. Genel olarak modern Ferrariler'den pek farkı olmayan bu iç mekanda, kapı kolu ve amblem gibi bazı yerlerde 250 LM ve 250 GTO klasik modellerinde kullanılan iç mekan boyalarına da yer verilmiş.

Daha mı Performanslı?

Ferrari, Omologata için herhangi bir performans verisi paylaşmamış. 812 Superfast'e güç veren ve 789 beygir güç üreten 6.5 litrelik V12 motorda ne gibi değişiklikler yapılır merak konusu. Yapılacak önemli değişikliklerin normalde 2.9 saniye olan 0-100 km/s ivmelenmesin de önemli katkısı olacağı düşünülmekte. Performans verileri gibi fiyat bilgisi de Ferrari tarafından açıklanmayanlar arasında.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Ferrari SF90 Stradale Spider

2021 Ferrari Roma

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us