2021 Ferrari Roma

İtalyancadaki tüm güzel sıfatların tek bir yerde toplanmış hali, Ferrari'nin Maranello genel merkezinden çıkan ve ülkenin başkenti Roma'nın adını taşıyan son modeli, Ferrari Roma, 2021 yılı için geliyor!

2021'de Yenilikler Neler?

2021 Ferrari Roma'nın tasarımı, 50'li ve 60'lı yıllardaki Ferrari'leri hatırlatırken bu 'sıradışı' tasarımının altında 'sıradışı' bir performans ve güç gizleniyor. 612 beygir güç üreten bir V-8 motor, size duymaktan oldukça zevk alacağınız besteler sunmak için arkanızda bekliyor.

2021 Ferrari Roma, Ferrari markasının geleceğine de ışık tutuyor. Oldukça pahalı olan fiyatı ve sunduğu karakteristik duruşu sayesinde sadece şimdi değil, geleceğin özel otomobillerinden birisi olmaya hazırlanıyor.

Ferrari Roma'ya dışarıdan baktığımızda, bir zaman makinasına bakıyormuş gibi hissediyorsunuz. Ön tarafındaki o mağrur, fakat uysal duruşunu gayet düz şekilde arka tarafa iletiyor ve bence her Ferrari'de olduğu gibi arka tarafta finali çok iyi şekilde yapıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Ferrari Roma'nın kaputunun altında 612 beygir güç ve 763 Nm tork üreten 3.9 litrelik turboşarjlı bir V-8 motor yatıyor. Bu devasa büyük ve güçlü motoru Ferrari SF90 Stradale'de de kullanılan sekiz ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile yönetiyorsunuz.

Yapılan bağımsız yol testlerinde, 2021 Ferrari Roma'nın bu çift kavrama şanzımanı için oldukça övgü dolu ve kusursuz yorumlar yapıldığını söylemek istiyorum. Belki şehir içindeki yoğun trafikte böylesine güçlü bir otomobilin tüm performansını ve reflekslerini göremeyebilirsiniz. Fakat, onu ait olduğu doğasına, yani pistlere götürdüğünüzde Ferrari Roma'ya aşık olacaksınız.

Ferrari Roma, Ferrari'nin yılardan beri süregelen sürüş dinamiklerinin de 'ustalık eseri' olarak piyasadaki yerini alıyor. Bu nedenle, direksiyon hassasiyeti ve yol tutuşu bakımından en zevkli Ferrari'lerden biri olacağı kesin.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Ferrari Roma'nın iç mekanına geçtiğimizde, deri ile birbirine dikilmiş ve suni süet ile sarılmış, oldukça göz dolduran lüks bir kabin bizleri karşılıyor. Sürücü ve yolcu koltuğunu ortadan ikiye ayıran ve adeta bir hız kapsülünün içindeymişcesine hissettiren Ferrari Roma, yolcu koltuğunun önünde bulunan gösterge ekranı ile sağ koltuğa kim oturursa oturursun, tarifsiz heyecanlar yaşamasını istiyor.

Ayrıca Ferrari Roma'nın, üzerinde düğmeler olan estetik direksiyonu ve onun hemen arkasında yer alan 16 inç büyüklüğünde bir dijital gösterge paneli yer alıyor. Bu dijital gösterge panelini ile otomobile ait tüm bilgileri, yerleşik navigasyonu ya da pist üzerindeki tur sürelerinizi kontrol edebiliyorsunuz.

Onun dışında, orta konsolda da dokunmatik bir multimedya ekranı yer alıyor. Buradan da medya ve klima kontrol ünitesine erişebiliyorsunuz.

Ancak, bu kadar şık ve güzel bir otomobilin iç mekanında yeteri kadar saklama ve küçük eşya gözünün olmaması biraz şaşırtıcı oluyor. Örnek vermek gerekirse, cep telefonunuzu koyacak bir alanı bile 2021 Ferrari Roma'da bulmanız oldukça zor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

İkonik Şahlanan At logosunu taşımasına rağmen, Ferrari Roma, sadece pist için yaratılmış spor otomobillerden çok daha fazlasını sunuyor. Bunun sonucunda da diğer Ferrari modellerinin aksine daha fazla bilgi eğlence ve bağlantı özelliği sunuyor.

2021 Ferrari Roma'nın kabinin orta konsolunda dikey olarak yerleştirilmiş 8.4 inç büyüklüğüne dokunmatik multimedya ekranının yanı sıra ön tarafta oturan yolcu için tam önünde bulunan ayrı bir multimedya ekranı yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Ferrari Roma, henüz herhangi bir bağımsız test kuruluşu tarafından bir çarpışma testine tabi tutulmadı. Ferrari Roma'da satın alabileceğiniz birçok gelişmiş güvenlik ve sürücü yardımcı ekipmanlarının yanı sıra temelde standart olarak gelen özellikler şunları içeriyor;

  • Arka çapraz trafik uyarısıyla mevcut kör nokta izleme
  • Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici
  • Mevcut şeritten ayrılma uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Ferrari SF90 Stradale Spider

2021 Ferrari 812 Superfast GTS

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us