Yeni Ferrari SF90 Stradale Spider

Her ne kadar plug-in hibrit güç aktarım organına sahip olsa da Yeni Ferrari SF90 Stradale Spider, diğer plug-in hibrit otomobillerden farklı olarak trafiğe karışmak için hala çok hızlı, hala aşırı güçlü.

2021'de Yenilikler Neler?

Hardtop-coupe Stradale ve üstü açılabilen Spider gövde stiline sahip olan olağanüstü güçlü İtalyan safkanı SF90, gerçekten etkileyici Ferrari modellerinden bir tanesi olmayı başarıyor. 986 beygir gücündeki  bu inanılmaz makina, gaza sonuna kadar bastığınızda adeta sizi koltuğa yapıştırabiliyor.

Olağanüstü derecede gücü ve sportif yapısı ile sert bir mizaca sahip gibi gözükse de, SF90 Stradale Spider, sürücü ve yolcu konforundan asla ödün vermiyor. Ferrari SF90 Stradale Spider ve Hardtop versiyonlarının ikisinde de, dijital gösterge ekranı, otomatik klima kontrolü ve deri kaplı bir kabin dahil olmak üzere etkileyici özelliklerin birçoğu standart olarak sunuluyor.

Hali hazırda satışta olan hardtop SF90 Stradale'nin yanına eklenen üstü açılabilen Spider versiyonu, 2021 yılında özel müşterilerini bekliyor. Tasarım konusunda da ufak güncellemeler gerçekleştiren Ferrari, yeni jant seçenekleri, karbon fiber bileşenler ve titanyum egzoz boruları ile SF90 Stradale Spider'ı adeta bir sanat eserine dönüştürüyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Ferrari SF90 Stradale Spider, devasa bir V-8 ve üç adet elektrikli motor ile destekleniyor. Yalnızca 4.0 litrelik çift turboşarjlı V-8 motordan 769 beygir güç üretilirken bünyesinde barındırdığı üç adet elektrikli motoru ek olarak 217 beygir güç sağlıyor.

Tüm bu güçler toplandığında 986 beygire ulaşan SF90 Stradale Spider, 800 Nm tork değeri ile başka bir boyuta evriliyor. Sahip olduğu tüm gücü dört tekere ileten Yeni Ferrari SF90 Stradale Spider, dört tekerden çekiş sistemine sahip ilk Ferrari modeli olmasıyla ön plana çıkıyor.

Şanzıman tarafında sekiz ileri otomatik vites ile desteklenen Yeni SF90 Stradale Spider, vites tepkilerine anında cevap vermesiyle dikkat çekiyor. 0'dan 100' 2,5 saniyede ulaşan Yeni Ferrari SF90 Stradale Spider ile gözünüzü açıp kapayıncaya kadar 100 Km/h hızlara ulaşmış oluyorsunuz.

Ayrıca bünyesinde barındırdığı farklı sürüş modları ile SF90 Stradale Spider'i tamamen kişisel zevkleriniz doğrultusunda kontrol edebiliyorsunuz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Ferrari SF90 Stradale Spider'in iç mekanı oldukça sakin ve Ferrari nazarında konuşulması gerekirse, sade bir tasarım ile geliyor. Bu iki koltuklu süper otomobilin iç mekanı da en az dış tasarımı kadar etkileyici ve sanatsal gözüküyor.

Yüksek performansa sahip diğer rakipleri ile kıyaslandığında Yeni Ferrari SF90 Stradale Spider'in iç mekanı daha fazla yaşam alanı ve küçük eşya gözü sunuyor. Bu durum da onu diğer rakipleri arasından sıyırıp alıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Ferrari SF90 Stradale Spider modelleri, direksiyon arkasına yerleştirilmiş bir adet LCD monitör ile geliyor. Ayrıca, Bluetooth ile telefon görüşmesi ve gerçek zamanlı ses tanıma özelliği de Yeni SF90 Stradale Spider'da sunuluyor.

Navigasyon ve diğer uygulamalara erişimi kolaylaştıran Apple CarPlay özelliği de Yeni SF90 Stradale Spider'da bulunurken, Android Auto özelliği maalesef bulunmuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Tüm 2021 Ferrari SF90 Stradale Spider modelleri bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan incelemelerde iyi derecede bir puan aldı. Fakat, herhangi bir çarpışma testine tabi tutulmadılar.

Yeni Ferrari SF90 Stradale Spider'da bulunan temel güvenlik özellikleri şu şekilde;

  • Kör nokta uyarı sistemi
  • Arka park sensörleri
  • Arka park kamerası

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

2021 Ferrari Roma

2021 Ferrari 812 Superfast GTS

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us