Volkswagen Passat'ın Fişini Çekiyor!

Volkswagen Passat'ın Fişini Çekiyor!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yatırım yaparak fabrika açacak ve yeni Passat'ın üretimini bu fabrikada yapacak olan Volkswagen, Suriye'de yaşanan sıkıntılardan ötürü yatırımını Slovakya cephesine kaydırdı.

Bu haberin üstüne geçtiğimiz günlerde Automotive News Europe'dan gelen şok habere göre Volkswagen, ABD'ye özgü versiyondan sonra Avrupa pazarında satılan Passat'ı da öldürecek.

Volkswagen Group MQB platformundan tasarlanacak olan EU-spec Passat'lara kıyasla teknoloji bakımından geride kaldığı gerekçesiyle ABD'den çekilen NMS kodlu Passat'la beraber Avrupa versiyonu da pazardan çekilecek ve bizlere veda edecek.

Volkswagen fabrikasında Passat'tan boşalan yeri, elektrikli crossover ID.4 ve elektrikli sedan Aero B ile doldurmayı planlıyor.

2023 yılında planlanan bu veda Türkiye pazarındaki dengeleri çok sarsacaktır. Âdeta sınıfının liderliğini yıllardır elinden bırakmayan Volkswagen Passat, her geçen gün Türkiye pazarında güçleniyor ve satış rekorları kırıyor. Hem 2. el piyasası hem de sıfır araba piyasası çok hareketli olan Passat ülkemizde en çok tutulan modellerden bir tanesi.

Dış tasarım, iç tasarım, malzeme kalitesi, yakıt verimliliği, performans ve piyasasının güncelliği nedeniyle Passat, Türkiye pazarında hiç solmayacak yıldızlardan bir tanesiydi. 2023 yılında yapılması planlanan bu veda Passat severleri üzecektir.

Passat Variant'ın fişi biraz daha takılı kalabilir.

Automotive News Europe'a göre Passat'ın station wagon versiyonu Passat Variant bir nesil daha satışa çıkacak. Bunun arkasında yatan neden ise Skoda Super B'in daha ucuz, kullanışlı ve geniş olması olarak gösteriliyor.

İddialara göre Passat ürün yelpazesinden çıkarılırken yanında Arteon ve yeni station wagon versiyonu Arteon Shooting Brake de yelpazeden çıkarılabilir.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us