Yeni BMW 4 Serisi Cabrio

Geçtiğimiz Haziran ayında tanıtımı yapılmış olan dev ızgaralı BMW tasarım dilini ortaya koymaktan çekinmeyen 2020 BMW 4 Serisi Cabrio versiyonu ile göz doldurmaya geliyor. Normalde 3 serisi cabrio modellerden alışkın olduğumuz metal tavanla değil kumaş tente ile geliyor.

Neden Kumaş Tavan?

Türkiye piyasasında eleştirisi ve seveni çok olan S2000 modelinde gördüğümüz kumaş tente veya tavan 2020 4 Serisi Cabrio modelinde de olacak. Hafiflik ve şıklık adına tercih edildiği söylenen yeni kumaş tavanın, metal tavana oranla %40 civarlarında daha hafif olduğu söyleniyor. Ayrıca bu yeni tavana yapılan teknik düzenlemeler ile daha güzel bir akustik elde edildiğini belirten BMW bu tavana 50 km/s hıza kadar açılıp kapanma imkânı sunan bir elektrik motoru eklemiş.

Bu motor sayesinde diğer cabrio modellere oranla daha hızlı şekilde (18sn) tavan açılıp kapanabiliyor. 385 litre hacmine sahip olan bagaj hacmi tavanı açtığınızda tavanın bagaja katlanması sebebiyle 300 litreye düşüyor. Bir Volkswagen Golf modelinin koltuklar dik konumdayken bagaj hacminin 380 litre olduğunu düşünürsek bir spor ve cabrio otomobil için başarılı bir değer sunduğunu düşünebiliriz. Son olarak standart olarak siyah renkte satın alabildiğiniz kumaş tavanı isterseniz ek bir ücret karşılığında antrasit gri olarak da alabiliyorsunuz.

En İyi Sürüş İçin Uzatılmış Boyutlar

Bir önceki modeline göre 128mm uzayan 4 Cabrio böbrek ucu ile bagaj kapağı ucu bu sayede 4.768mm oluyor. 27mm de genişlikten artış yapılan 4 Cabrio’nun aks mesafesi 2.851mm olmuş. Tavan kapalı şekilde yükseklik ise 1.384mm olmuş. Bu en ve boy artışları hem aracın cabrio formuna uymak hem de sürücüleri için sedan bir 4 Serisine oranla daha iyi bir sürüş pozisyonu yaratmak için yapılmış

Tasarım Farkları ve Donanım Özellikleri

Boyutları haricinde 4 Serilerinden radikal tasarım farkları olmayan Cabrio 4 Serisi uzatılmış boyutlar ve cabrio olması sebebiyle daha düz bir forma gelmiş. Uzama sayesinde çamurluklara doğru uzayan far boyutlarında ufak değişiklikler yapılmış. Stok versiyonu LED teknolojili farlar ile gelen 4 Cabrio isteyen müşterilerine belirli bir fiyat karşılığında 550 metre görüş menziline sahip yeni Lazer LED teknolojili farlar ile de satın alınabiliyor.

Elektrikli ve hafızalı yeni spor koltuklar standart olarak geliyor  ve ön koltuk ısıtma ve soğutmalarına ek olarak ön koltuk kafalarına boyun ısıtma sistemi entegre edilmiş. Üç bölgeli klima sistemine ek olarak bir ısıtıcı sistem daha eklenebiliyor ve tüm bunlara ek olarak da ambiyans aydınlatması geliyor. Güvenlik donanımlarında da şerit takip, çarpışma önleyici sistem gibi özellikleri standart olarak sunan BMW 4 Cabrio istenildiği takdir de Driving Assistant Professional isimli sürüş ve güvenlik paketi de ek olarak satın alınabiliniyor.

Tüm bu güvenlik donanımlarına ek olarak iç mekan da eğlenceyi arttıran donanımlara geldiğimizde Yeni 4 Cabrio BMW Operating System 7’ı kullanıyor.  Standart olarak 8.8” bir ekrana sahip olan Live Cockpit Plus ile gelen 4 Cabrio ayrıca 5.1” büyülüğünde analog bir göstergeye de sahip. Aynı paketin Professional versiyonu opsiyonel olarak satın alınabiliniyor ve Professional paketinde multimedia ekranı 10.1” büyüklüğe dijital gösterge ise 12.3” büyüklüğe çıkıyor. Apple Car Play ve Android Auto desteği de standart.

Kaputun Altı

2021 yılında yollarda göreceğimiz 4 Serisi Cabrio’ nun kaputunu kaldırdığımızda bizleri 184 ve 258 hp, M440i xDrive da baktığımızda 374 hp güç üreten benzinli 3 adet motor karşılayabilir. Dizel motorlar da 4.20 versiyonun da 190hp güç üreten hem xDrive hem de normal 4.20 dizel motor bizi karşılayacak. Diğer tüm dizel motorlar (4.30d, 4.40d) xDrive olarak satılacak ve 286, 340 hp güç üretecekler. Ayrıca m440i xDrive ve diğer dizel motorlarda 48 Volt hafif hibrit sistemi de sunulacak. Euro 6d emisyon kurallara uyan bu motorlar sadece 8 ileri otomatik şanzıman ile satışa sunulacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us