Audi R8 Green Hell Performansıyla Dikkatleri Üzerine Çekiyor

2012'den beri, markanın en hızlı yol aracı olan R8 ile dünyanın en zorlayıcı ve popüler dayanıklılık yarışı olan 24 saatlik Nürburgring yarışlarında 5 galibiyet elde eden Audi, bu başarısını takdir etmek amacıyla R8 Green Hell'i duyurdu.

Sıradışı bir renkle tanıtılan model'de Tioman yeşili kullanılmış. Ibis beyazı, Daytona grisi ve Mythos siyahı da opsiyon renkler arasında fakat tanıtımdaki renk uyumunu gören biri neden yeşil renginden vazgeçer ki? Kırmızıyla vurgulanan siyah jantlar da bu renkle uyuma girince arabada mükemmel bir renk uyumu oluşmuş.

Mat siyah tasarım paketi bulunan modele, bu paketle birlikte mat siyah ön panjur, marşpiyeller, arka difüzör ve yine aynı tonlarda kapı arkası detaylar, ayna kapakları ve arka spoiler geliyor. 5 çift kola sahip 20 inçlik jantlar gitmeye her an hazır duruyor.

Siyah rengin üzerine yeşil dikişlerin hakim olduğu iç mekanda daha hafif spor koltuklar kullanılması performansı arttırırken daha da sportif bir görüntü katmış. Ayrıca direksiyon ve koltuklardaki Alcantara detaylar güzel bir görüntü katmış. Paspaslara ve diğer detaylara da Green Hell logosu işlenilmesi unutulmamış.

5.2 litrelik atmosferik V10 motordan güç alan bu R8, 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyenin altında tamamlıyor. 50 tane ile sınırlı olacak olan bu model oldukça yüksek bir fiyattan satışa sunulacak. Aracın Almanya başlangıç fiyatı 234 bin Euro.

Peki sizce bu hafta gerçekleşecek olan 24 saatlik Nürburgring yarışında Audi, bu modelle bir galibiyet elde edebilir mi?

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us