Makyajlı Audi SQ7 Benzinli Motoruyla Geliyor

Geçtiğimiz sene makyajlanan Audi SQ7, turbo dizel V8 motor ile satışa sunulmuştu. Fakat bu sene Audi, aldığı değişiklik kararıyla SQ7'yi benzinli V8 motoruyla satışa sunacak. Daha performanslı olan bu motor, Audi severler için güzel bir sürpriz oldu.

4 litrelik çift turbolu V8 motordan güç alan SQ7, bu motorla 500 beygir ve 770 Nm güç üretiyor ve bu gücü 8-ileri otomatik şanzımanı sayesinde 4 tekere de aktarabiliyor. S8 ile aynı güç değerlerine sahip olan SQ7, 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamlıyor ve maksimum hızı ise 250 km/s.

Standart olarak dört tekerlekten yönlendirme sistemi ile gelen SQ7'de, 48V'lık aktif yalpa kontrolü ve Audi Sport arka diferansiyeli opsiyon olarak sunulmuş. Audi'nin bazı lüks araçlarında sahte egzoz kullanması tepkilere neden olurken, SQ7 4 adet gerçek egzoz çıkışıyla gelmekte.

20, 21, 22 ve 23'inç jant seçenekleri bulunan SQ7'de, standart jant seçeneği satın alınan ülkeye göre değişiklilik göstermekte. Jantların hemen arkasında ise 15.7'inç büyüklüğündeki seramik diskleri görüyoruz. İçerideki konsola baktığımızda ise Q8'den alınan yüksek donanımlı konsol olduğunu görebiliyoruz.

Almanya pazarında 93.300€'dan başlayan fiyata sahip olan SQ7'nin rakipleri ise Porsche Cayenne GTS, Mercedes-AMG GLE 53 ve BMW X5 xDrive50i.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us