Opel Corsa 40. Yılını Özel Bir Seri İle Kutluyor

Opel Corsa 40. Yılını Özel Bir Seri İle Kutluyor

Alman marka Opel'in en çok sattığı model olarak konumlanan, Avrupa'da Opel logosu ile satılırken Amerika pazarında Vauxhall logosu taşıyan Corsa, 1982 yılında başlayan üretimi ardından 40. yılını tamamladı ve model bunu kutlamak için limitli üretim bir sürüm ile geliyor. Bulunduğu B segmenti içerisinde sportiflik ve konforun orta noktasını sunan Opel Corsa 40.Yıl Special Edition'a birlikte bakalım.

Opel Corsa geride bıraktığımız yıllarda Fiat Punto ile ortak platform ve motorlar kullanırken, son jenerasyonu ile içerisine girdiği Stellantis grubu altyapısı ve motorlarına geçti. Yakın dönemin en dikkat çekici modellerinden biri olarak konumlanan Peugeot 208 ile kardeş olan model, 40.Yılına özel olarak çok daha sportif bir görünüm sunuyor.

Modelin 40 yıl önce çıktığı Rekord Red rengine çok yakın bir ton ile gelen 6. nesil Corsa, siyah tavanlı çift renk yapısı dolayısıyla standart versiyona nazaran çok daha dinamik bir hava veriyor. Tavan ile benzer şekilde siyaha bürünen 17 inç boyutlu alaşım jantlar, aynı renkteki aynalar ile kombinlenirken Opel logoları ve arkada bulunan Corsa ibaresi de karanlık tarafa geçiş yapıyor.

İç mekana geçildiğinde 2000li yılların başlarına kadar devam eden uzun bir moda, yani ekoseli koltukları görüyoruz. Özellikle Avrupalı hot hatch modellerinde oldukça dikkat çekici örnekleri olan bu döşeme tipi, uzun ömürlü olmalarının yanında estetik ve retro görünümleri yanında sportif bir hava veriyorlar. 40.Yıl Special Edition'a özel olarak yerleştirilmiş bir diğer ve en önemli detay, iç mekanda ön panele konumlandırılan 40 ibareli, 0001'den başlayarak 1982'ye kadar giden, otomobilin limitli üretim ve kaçıncı üretim olduğunu belirten numara plakası oluyor.

Corsa 40.Yıl Special Edition otomatik LED farlar, Apple CarPlay  ve Android Auto bağlantısının yanında otomatik acil frenleme, yaya algılamalı ve ön çarpışma uyarısı gibi pek çok sürüş yardım sistemini standart olarak sunuyor.

1982'den bu yana 40 yıllık süreçte 14 milyonluk üretim adedine ulaşan Opel Corsa, geçen ay memleketi olan Almanya'da en çok satan şehir otomobili oldu. Sunduğu özellikler ve 40 yıla dayanan imajı sayesinde kendi kitlesini kaybetmeden artıran Corsa, 40.Yıl Special Edition versiyonu ile belirli Avrupra ülkelerinde satışa sunulacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us