Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1'e ev sahipliği yapan orta doğu'nun ilk yarış pisti Bahreyn Uluslararası Yarış Pisti'nde olaylı bir Formula 1 haftasını geride bıraktık. Grosjean'in yaptığı büyük kaza, Racing Point takımının puan alamaması derken ortalık bir hayli karıştı. Bu kadar olaylı bir yarışı da kaleme almazsak olmaz dedik.

Bahrein Grand Prix'de Yarış Başlıyor

Araçlar piste çıkıyor ve formasyon turunun ardından griddeki yerlerini alıyorlar. Beş kırmızı ışığın ardından yarış başlıyor. Bottas kötü bir başlangıç yaparak altıncılığa geriliyor.

Daha ilk turda üçüncü virajı geçerken arkadan alevler yükseliyor ve pistte kırmızı bayraklar sallanıyor. Romain Grosjean sağ taraftaki boşluğa doğru bir atak yaparken Daniil Kvyat'a çarpıyor ve feci bir şekilde bariyerlere çarpıyor. Araçların hemen arkasından gelen sağlık aracı ve pist görevlileri yaptığı müdahalelerle ve ayrıca Grosjean kendi çabasıyla araçtan çıkmayı başarıyor. Nefeslerin tutulduğu o anda Grosjean'in araçtan çıktığını gören tüm izleyenler o görüntüler sonrası bir nebze rahatlıyor.

220 km/s hızla bariyerlere giren 50 G'lik bir kuvvete maruz kalıyor ancak Jules Bianchi'nin kazası sonrası gündeme gelen ve 2 yıl öncesinde araçlara eklene halo sayesinde Grosjean bariyerleri delip ikiye ayrılan araçta hayatta kalıyor. Alevlerin arasında bir süre kalmasından dolayı vücudunun bazı yerlerinde yanıklar olan pilot tedavi ve kontrol amaçlı helikopterle hastaneye kaldırılıyor.

Kırmızı bayrağın ardından pite giren araçlar, 1 saat 25 dakikanın ardından tekrar gride dizilip yarışa başlıyorlar. Yarış üçüncü turla tekrar başlamışken bu sefer de Stroll, Kvyat ile teması sonucu takla atarak yolda tepetaklak kalıyor. Güvenlik aracı piste giriyor ve araçlar güvenlik aracının arkasında, takla atan Racing Point aracının kaldırılmasını bekliyor.

Pistin temizlenmesinin ardından 8. turda güvenlik aracı içeri giriyor ve yarış Hamilton liderliğinde devam ediyor.

Lance Stroll ile teması sonucu 10 saniye ceza alan Daniil Kvyat, cezasını çekmek için pite geliyor ve 10 saniye bekliyor.

54. turdayız ve üçüncü sıradaki Sergio Perez'in arkasından dumanlar çıkıyor. Çok iyi bir yarış çıkartan Racing Point pilotu, ne kadar zorlasa da yarış bitimine sadece 3 tur kala aracından alevler çıkması dolayısıyla kenara çekiliyor ve araçtan çıkıyor. Böylece garanti olarak görülen podyumu elden gidiyor.

Perez'in kenara çekilmesi sonucu yarışa güvenlik aracı giriyor ve kalan turlar güvenlik aracı arkasında tamamlanıyor. Lewis Hamilton yarışın galibi olurken yarış sonucunda sıralama şu şekilde oluyor:

  1. Hamilton
  2. Verstappen
  3. Albon
  4. Norris
  5. Sainz
  6. Gasly
  7. Ricciardo
  8. Bottas
  9. Ocon
  10. Leclerc
  11. Kvyat
  12. Russell
  13. Vettel
  14. Latifi
  15. Raikkonen
  16. Giovinazzi
  17. Magnussen
  18. Perez - DNF
  19. Stroll - DNF
  20. Grosjean - DNF

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us