Daha Özeli Yok! Yeni Ferrari Daytona SP3

Daha Özeli Yok! Yeni Ferrari Daytona SP3

1960'ların spor prototip yarışçılarından ilham alan Yeni Ferrari Daytona SP3 'e yalnızca çok özel Ferrari müşterileri sahip olabilecek. Peki o müşterileri nasıl bir oyuncak bekliyor? Detaylar haberimizde.

Yenilikler Neler?

Evet, sıradan bir Ferrari diye bir şey olamaz. Fakat çok özel bir Ferrari modeli her zaman var olabilir. İtalyan markanın ürün gamının en tepesindeki modellere verdiği 'Icona' adını her zerresine kadar hak eden Daytona SP3 o modellerden yalnızca biri.

Ferrari'nin İtalya'daki Mugello pistinde düzenlediği Finali Mondiali etkinliğinde görücüye çıkarttığı Daytona SP3 daha ilk andan itibaren insanı heyecanlandırmayı başarıyor.

'Ferrari' ve 'Daytona' kelimelerinin birleşimi aslında 60'ların sonundaki 350GTB ve GTS4 Spider modelleriyle hayatımıza girdi. Bununla birlikte 1967 Daytona 24 saatlik yarışlardan da esinlenen Ferrari, bu ismi en özel modelinde tekrar yaşatıyor.

Yeni Daytona SP3'ün tasarımı geçmişe bir gönderme yapıyor. O dönemin silüetini barındıran bu tasarıma arka tarafına monte edilmiş güçlü bir V-12 eşlik ediyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Ferrari Daytona SP3'ün arka bölmesinde 812 Competizione 'ye kullanılan 6,5 litrelik ünite bulunuyor. Ancak tasarımın da etkisiyle yeni bir endüksiyon ve egzoz sistemi üretildi.

Motorun birçok önemli parçasında titanyum elementinden yapılma ürünler kullanıldı. Buna ek olarak, dört ayrı yakıt rayını besleyen ikiz pompalı, doğrudan enjeksiyonlu yakıt sistemi ve diğer modifiyelerle Yeni Daytona SP3'ten 829 beygir güç elde edebiliyorsunuz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Daytona SP3'ün iç mekanı tipik yarış otomobiline benziyor. SF90 Stradale ile aynı dijital göstergenin kullanıldığı iç mekanda, dışarıdaki kadar 'özel' hissedemiyorsunuz.

Koltuklar gövdeye entegre edilmiş olup, sürüş pozisyonunu ayarlamak için gaz pedal kutusunu hareket ettirmeniz gerekiyor. Tasarımın genelinde 60'ların modasından esinlenilen Yeni Daytona SP3'ün iç mekanı beğeninize sunuluyor.

Satış Sonrası ve Fiyat

Yeni Ferrari Daytona SP3'ün fiyatı henüz resmi makamlarca belirlenmedi. Yalnızca çok özel müşterilerin erişebileceği bu otomobilin fiyatı da özel olacak. Koleksiyonların bir numaralı parçası olacak Yeni Daytona SP3'ü caddelerde görmek biraz zor olacaktır.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Ferrari SF90 Stradale Spider

2021 Ferrari Roma

2021 Ferrari 812 Superfast GTS

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us