Yeni Honda Civic Sedan ve Type-R İçin Hayali Tasarımlar

Geçtiğimiz günlerde patent görselleri ve casus fotoğrafları ortaya çıkan yeni nesil Honda Civic için hayali tasarımlar ortaya çıkmaya başladı. Type-R versiyonunu hayal eden taraf Civic XI adlı forum sitesi olurken sedan versiyonunu Behance'den KDesign AG hayal etti.

Yeni Honda Civic'in önceki nesilden daha oturaklı ve ağır olacağını bir önceki yazımda bahsetmiştim. Bu hayali tasarımlar da bu yorumumu destekler nitelikte. Önden Accord modelini çağrıştırsa da Civic yine kendine has bir tasarıma sahip olacağa benziyor.

Type-R 'da ise mevcut agresifliği biraz daha köşeli çizgiler yerine daha sade çizgiler tamamlıyor. Söylentilere göre hafif hibrit motor seçeneğiyle gelecek olan yeni Type-R, 400 beygir civarında bir güce sahip olacak ve manuel şanzımanla yoluna devam edecek.

Bu hayali tasarımların gerçeği birebir yansıtmadığını belirtmekte fayda var, oldukça iyi kamufle edilmiş prototiplerden yola çıkarak yapılmış bu tasarımlar en azından kafamızda bir fikir oluşmasını sağlıyor.

Yeni Honda Civic'in Kokpit Tasarımı Sızdırıldı

Geride bıraktığımız günlerde 11. nesil Civic'in Hatchback ve Sedan modellerinin patent görselleri sızmıştı. Dış tasarımı hakkında aşağı yukarı fikirlerimizi oluşturmuşken şimdi de elimizde iç mekana dair görseller var.

Dış tasarımda olduğu gibi iç tarafta da çizgiler sadeleşmişe benziyor. Herhangi bir gömülü multimedya ekranı görünmüyor resimlerde. Bu da demek oluyor ki konsoldan dışarı fırlayan bir ekranla karşılaşacağız. Gösterge kısmında ise herhangi bir görsele sahip değiliz ama temennim gerçek bir hayalet gösterge seçeneğiyle piyasaya gelmesi.

Hâlihazırda satışta olan Civic modelinde hayalet gösterge olarak geçen donanımın pek bir esprisi olduğu söylenemez. Özelleştirilebilen veya değişebilen herhangi bir özelliği yok. Bu yüzden yeni Civic'in daha çok oyuncaklı gelmesi sürücüyü mutlu edecektir.

Direksiyon ise yine tam yuvarlak 3 kollu şekilde geleceğe benziyor. Donanım paketine göre altı kesik spor direksiyon şeklinde gelmesi bence iyi bir detay olabilir. Biraz daha hacmi küçültülmüş direksiyon göbeği iç sadeliği tamamlıyor.

Yeni Civic'in iç tasarımını ve kendisini tam anlamıyla görebilmek ve merakımızı dindirmek için Honda'nın bahar ayları civarında yapacağı lansmanı heyecanla bekleyeceğiz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Honda Civic Si Tanıtıldı

Honda Civic Si Tanıtıldı

Yeni Honda Passport

Yeni Honda Passport

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us