Honda Civic Si Tanıtıldı

Honda Civic Si Tanıtıldı

Honda Civic 11. neslinin tanıtılması ardından, eski Civic severlerinin bir bölümü tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Sadeleşen ve rafine hale gelen hatları ile tekrardan karşımıza çıkan model, Type R seçeneğinden önce Si ile dinamik yüzlerinden birini gösteriyor. Peki farklar neler?

Tasarımsal Farklar Neler?

Otomobilin Si takısı dolayısı ile bakılması gereken ana nokta teknik detaylar ve güncellemeler, fakat marka modele birkaç tasarımsal detay eklemeyi unutmuyor. Ön panjura ve arkaya yerleştirilen Si ibareleri modeli diğer Civiclerden ayırmanızı kolaylaştırırken, arka profilde çift çıkışlı krom egzozlar bu algıyı destekliyor. Ön bölümde yer alan gövde altı spoiler ilk bakışta fark edilmeyen performans detayları arasına girerken, siyah ayna kapakları ve eklenen büyük spoiler otomobilin ufak dokunuşlarla daha sportif olmasını sağlıyor.

İç Mekan Detayları

İç mekana geçildiğinde dışarıya göre daha belirgin değişimler görmek mümkün. Tek parça halinde Si yazılı ve kırmızı detaylı spor koltuklar dikkatleri üzerine toplayan ana unsur oluyor. Hava menfezleri, direksiyon, vites kolu gibi noktalarda kullanılan kırmızı detaylar ise sportif vurguyu artırıyor. Bunların yanında teknolojik sunuma geçtiğimizde 7 inç boyutunda bir gösterge ve 9 inç boyutunda bir multimedya paneli ile karşılaşıyoruz. Bu multimedya paneli bizlere Apple CarPlay ve Anrdoid Auto'yu kablosuz olarak kullanma imkanı sunuyor.

Teknik Güncellemeler

Civic Si ile birlikte gelecek motor 1,5 litre, 202 beygir güç ve 260 Nm tork değerine sahip ünite olacak. Teaser görüntülerden de görüldüğü üzere 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilecek bu ünitenin ne kadar performans sunacağı hakkında net veriler yok. Motor, iç yapısında bazı güncellemeler alarak karşımıza çıkacak, %26 daha hafif hale gelecek volan bunların başlıcası olurken, egzoz da performans odaklı ve daha keyifli ses deneyimleri yaşatacak bir şekilde güncellenecek.

Ünite haricinde sınırlı kaydırmalı difransiyel ve bağımsız arka süspansiyonlarla gelen otomobil, frenler tarafından da normal Civic'e göre güçlendirilmiş konumda. Modele özel sunulan 10 kollu ve 18 inç boyutlu jantlar, isteğe bağlı olarak dört mevsim ve yazlık olarak performans lastikleri ile sunuluyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us