Honda SUV e Prototype İddialı Tasarımı ile Görücüye Çıktı

Honda SUV e Prototype İddialı Tasarımı ile Görücüye Çıktı

Honda geçtiğimiz dönemlerde Honda e modeli ile karşımıza çıkmıştı, iddialı özellikleri ile markanın elektrikli imajını çok iyi yansıtan model epey yankı getirdi. Honda şimdi ise karşımıza bir elektrikli SUV prototipi ile çıkıyor, bu versiyonun ne zaman üretime gireceği hakkında bilgiler ve daha bir çoğu için gelin detaylara bakalım...

Agresif ve Sade Tasarım

Honda, SUV e Prototype'ı Şanghay Otomobil Fuarı kapsamında tanıttı, otomobilin mükemmel derecede sade hatlarına rağmen çok sportif görünebilmesi oldukça ilgi topladı.

Honda SUV e Prototype'ın ön yüzünde bulunan ince yapılı farlar üst kısımlardan ortaya doğru uzaması neticesinde otomobilin geniş görünmesine katkı sağlıyor, üst kısımda bulunan LED'ler otomobilin yapısı itibari ile devam ediyor ve ön aydınlatma grubunu yan profillerden de görünür kılıyor. Yanlara uzayan bölümde benim tabirimle "yıldırım" formuna bürünen LED yapı, altında bulunan dikdörtgen formunda tamamlayıcı LED ile sportiflik algısını yükseltiyor.

İnce yapılı aynalarda yüksek ihtimal ile Honda e'de de kullanıldığı gibi kameralar kullanılıyor. Ön yüzde içten yanmalı versiyonundan devşirme modeller gibi panjura benzer bir tasarım elemanının bulunmaması otomobilin elektrikli olduğunu fazlasıyla vurguluyor. Tamponun alt bölümünde bulunan hava girişleri buradan giren havanın bataryaları soğutmasına imkan verirken bu girişin yanlarında bulunan LED aydınlatmalar buradaki tasarımsal boşluğun dolmasını sağlıyor.

Honda SUV e Prototype yan yüzde sade yapısını iyi şekilde muhafaza ediyor. Tavanın gövdeden bağımsız rengi ile otomobilin daha sportif görünmesine destek oluyor. Marşpiyellerde bulunan ışıklandırmalı Honda Design ibareleri otomobilin modernliğini simgelerken bu ibareden başlayarak marşpiyel boyunca devam eden mavi LED bu noktanın tasarımını sıkıcılaşmaktan uzaklaştırıyor. Ön kapının tasarıma entegre kolu şıklığı devam ettirirken arka kapının köşesinde kelebek cam bölümüne gizlenen kol ise aerodinamiye katkı sağlıyor.

Arka profil, ön ve yanda bulunan şık hatları sürdürmeye devam ederken önde de bulunan ışıklandırmalı Honda logosu dikkatleri üzerine topluyor. Logonun entegre olduğu stop grubu ortadan birleşen yapısı ile diğer elektrikli otomobillerde bulunan geleneği sürdürmüş. Bunlar haricinde üste yerleştirilmiş spoilera entegre biçimde çalışan uyarı LED'leri otomobilin arka tasarımını kusursuz hale getirmiş.

Honda SUV e Prototype Ne Zaman Satışa Çıkacak

Honda SUV e Prototype'ın nihai versiyonunun 2022 yılının bahar aylarında satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Ortaya çıkan elektrikli otomobiller ışığında bu tasarımları üretmenin imkansız olmadığını gördük, bu sebepten dolayı satışa sunulacak versiyonun bu halinden çok uzak olacağını zannetmiyorum...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Honda Passport

Yeni Honda Passport

Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us