Alfa Romeo Hakkında 5 Bilgi!

Alfa Romeo Hakkında 5 Bilgi!

Alfa Romeo ülkemizde pek tutulmasa da dünya çapında oldukça sevilen bir marka. Ülkemizde çok yakıyor, ikinci eli hareketli değil, ustası yok ve parçası bulunamıyor gibi çeşitli bahanelerle değeri bilinmeyen bir marka. Otomobil dünyasının ağır abisi olarak nitelendirebileceğimiz Alfa Romeo, bu sektördeki en köklü firmalardan birisi. Ağır başlı İtalyan hakkında birkaç bilgiyi derledik. Hep beraber bunlara bakalım. Bu bilgilerden sonra Alfisti olabileceğiniz tehlikesi olduğunu baştan belirtelim! "Alfisti: Alfa Romeo sever kişi."

1. Alfa Romeo'nun Kuruluşu ve Aslında Kısaltma Olan ALFA!

Alfa Romeo, 1910 yılında İtalya Milano'da, Milano'lu aristokrat bir aile tarafından kurulmuş olan bir otomobil üreticisidir. "Anonima Lombarda Fabbrica di Automobili"nin kısaltması şeklinde ilk başta ALFA olarak kurulmuştur. Yarış odaklı ilerleyen marka oldukça büyük başarılara imza attı.

2. Romeo'nun Eklenmesi

Napolili bir iş adamı olan Nicola Romeo 1. Dünya Savaşı sırasında markayı satın alarak batmaktan kurtardı. Uçak motorları ve diğer askeri ürünlerin üretimini sağladı ve savaştan sonra tekrar otomobil üretimine devam edildi böylece firmanın ismi Alfa Romeo oldu.

3. Logo'nun Anlamı

Esasında Milano şehri ve soylu bir aile olan Visconti ailesini temsil ediyor. Kırmızı haç soyluluğu temsil ederken beyaz arka plan halkı temsil ediyor. Sağ taraftaki taç takmış yılan ise soylu aile olan Visconti ailesini temsil ediyor. 1909 yılından beri kullanılan logo çok ufak değişimlerle günümüzde aynı şekilde kullanılmaya devam ediyor.

4. Ferrari ile Bağlantısı

Alfa Romeo geçmiş yılların en başarılı motorspor markalarındandı. Öyle ki Ferrari'nin kurucusu Enzo Ferrari Alfa Romeo'nun başarılı pilotlarından biriydi. 1939 yılında Enzo Ferrari Alfa Romeo'dan ayrılarak Alfa Romeo'ya rakip kendi yarış takımı olan Scuderia Ferrari ve otomobil markasını kurmaya başladı. Ferrari markasında hem yöneticilik hem de pilotluk yaptı.

5. Quadrifoglio Ne Demek?

Alfa Romeo yarış dünyasında sevilen ve saygı duyulan bir takımdı. Ugo Sivocci isminde çok hızlı bir pilota sahipti ancak Sivocci birinciliği bir türlü alamıyordu. Oldukça hızlı olan başarılı pilot, başarısı ve hızlılığı kadar şansızlığıyla da ünlenmişti. Bu şansızlığı yenmek için 1923 yılında yapılan Sicilya-Parma arasında gerçekleşen 14. Targa Flario yarışından hemen önce kırmızı Alfa Romeo RL aracının önüne şans getirmesi için beyaz kare içerisine dört yapraklı yonca figürü çizdirdi. Ve istediği oldu, şeytanın bacağını kırdı ve bu yarışta Sivocci lider oldu. Bu galibiyetle beraber Sivocci'nin özgüveni ve popüleritesi de arttı.

İlerleyen zaman diliminde Alfa Romeo bir sonraki yarışlar RL aracının yerine geçecek daha hızlı bir otomobil olan P1 aracını tanıttı. İlk yapılacak İtalyan Grand Prix'sinin deneme turlarında Sivocci P1 aracını test ediyordu ancak deneme turu sırasında talihsiz bir kaza nedeniyle Sivocci hayatını kaybetti. Bu ölümden sonra Alfa Romeo performanslı otomobillerine Sivocci'yi anmak için üçgen içerisine dört yapraklı yonca ibaresini yerleştirdi.

2007 yılında ise Fiat-Chrysler otomobil grubu Alfa Romeo'yu satın aldı ve modern otomobilleriyle yine ön planda olmaya devam ediyor. Giulia sedan ve Stelvio crossover'ın Quadrifoglio versiyonları, üretilmiş en güçlü Alfa Romeo'lar. Ferrari kökenli 505 beygirlik 6 silindirli motorla geçmişindeki Formula birinciliğine sahip arabalarından bile daha güçlü.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Hızlı Sedan Yeni Alfa Romeo Giulia

2021 Alfa Romeo Stelvio

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us