Yeni Nesil Honda Civic Ortaya Çıkmaya Başlıyor

Geçtiğimiz günlerde Civic XI forumu tarafından yeni Civic'in hem hatchback hem de sedan modellerinin patent görselleri internete sızdırıldı. Bunun üzerinden hemen sonra da yeni Honda Civic Sedan casus kameralara yakalandı.

Honda, 2021 yılının bahar aylarından sonra yeni Civic'i tanıtacağını söylemişti. Bu tarih giderek yaklaşınca patent görselleri sızmaya başladı. Yeni çizgilere sahip olacağı belli olan Civic, abisi Accord'un tasarım çizgilerinden de biraz etkilenmişe benziyor.

Hatchback modelinin görsellerinde arkada birleşen far grupları, sedan görsellerinde yok. Aynı yüz ve neredeyse aynı profile sahip Sedan ve Hatchback modelleri arka tasarımda birbirinden ayrılıyor. Arka kısmına ait casus fotoğraflar elimizde olmadığı için net bir ayrım yapmak mümkün değil, bu tahmini yorumu sızdırılan patent fotoğraflarına bakarak yapabiliyoruz.

Daha Sade Bir Civic mi Gelecek?

Bu görsellerde hâlihazırda satışta olan 10. nesil Honda Civic modelinin tasarımından uzaklaşarak biraz daha sade bir tasarım dili kullanıldığı göze çarpıyor. Uzayan bagaj kapağı, tavan çizgisi ve kaput aracın boyutlarında değişim olacağının işaretçisi.

Bu değişen boyutlar baş ve diz mesafesi konusunda iyi haberlere işaret. Tabii henüz konsept aşamasında olan bu otomobil için kesin yorumlar yapamayız. Bu fotoğraflara göre daha sade, büyük ve biraz daha oturaklı bir Civic modeli önümüzdeki yıl tanıtılabilir.

Motor seçenekleri konusunda ise herhangi bir bilgi yok. Şu anda dizel modeli satışta olmayan Civic'in tahminimce yeni kasasında da dizel motor seçeneğine yer verilmeyebilir. Satış rakamlarına bakılarak LPG'li ve benzinli modeller devam edeceğe benziyor.

Görsel: Motor1.com

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Honda Civic Si Tanıtıldı

Honda Civic Si Tanıtıldı

Yeni Honda Passport

Yeni Honda Passport

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us