Audi RS4'e ABT Sportline Dokunuşu

Geçtiğimiz 2019 senesinde net bir makyaj operasyonu olmasa da çeşitli dokunuşlar yapılarak yeni bir güncelleme getirilen RS4 Avant, ABT ile yeni spor paketlere sahip oluyor.

Ürün skalasına baktığınızda ABT Sportline'ın RS Serisi otomobillere yaptığı ürün ve paketlerin yoğunluğundan ABT’nin bir RS sever olduğunu anlayabiliyoruz. ABT RS4-S olarak adlandırdıkları bu modifiyeli RS4’ler de bizleri çok çılgın şeyler bekliyor.

Daha Güçlü Bir RS

Audi fabrika çıkışlı olarak station wagon RS4 yani Avant modellerinde 2.9 litrelik, çift turbolu, V6 silindir sırasına sahip motorlar kullanıyor. Bu motor 450hp güç ve 600Nm tork değerlerine sahip. Ayrıca Quattro teknolojisi ile gelen sürekli dört çeker sistemine ve 8 ileri otomatik şanzımana sahip olan RS4 tüm bunları alt alta yazıp toplattığında 0-100km/s hız için 4.2 sn değerini bize veriyordu.

Ancak RS4-S’e geldiğimizde ABT kullanıcıları için motoru 510hp güce ve 660Nm tork değerine ulaştırdığını görüyoruz. Giriş paketi olarak adlandırılan bu modelde Audi’nin fabrika çıkışı olarak koyduğu 8 ileri otomatik şanzıman geliyor. Yapılan motor modifiyeleri sebebiyle şanzımanın yazılımına da teknik müdahalelerde bulunan ABT güçlendirilmiş şanzıman yapısını da ortaya koyuyor.

Daha fazla güç isteyen müşterilerini de düşünen ABT RS4-S teki S’in yanına bir “power” eki getirerek Power S paketini sunuyor. Power S paketindeyse normal S paketinde yapılan tüm teknik müdahalelere ek olarak motor gücünü 530hp’ye, tork değerlerini ise 680Nm’ye çıkartıyor.

Gövdesel Parçalar?

Far grubu, ön tampon ızgara grubu ya da diğer parçalarda değişiklikler olmadığını görüyoruz. Ön tampona ABT ile getirilen bıçak şeklindeki karbon lipleri fark ediyoruz. Hava sürtünmesini azaltmak ve arabanın daha iyi yere basması için yapılan bu ek ön kısmada ayrı bir hava katmış diyebiliriz. Ve ön tamponun tam ortasını hizlayacak şekilde RS4-S logosunu görüyoruz.

Arka tarafa geldiğimizde normal RS4 difüzörlerindeki tek egzoz çıkışları ikilenerek arka tarafta 4 egzoz çıkışı görüyoruz. Ayrıca komple karbon malzemeden yapılan bu yeni difüzörlerdeki egzoz uçları üstünde de ABT logoları bizlere göz kırpıyor.

İç kısımda normal bir RS4’teki karbon yoğunluğunun biraz daha fazlasını görüyoruz. Direksiyon ve vites topuzunun yapısal formu bozulmadan eklenen karbon materyaller oldukça şık ve sportif duruyor. Trimlere işlenen RS4-S logoları ile de normal bir RS4’te olmadığınız her an aklınızda oluyor. Koltuk yapıları bozulmadan eklenen kırmızı RS4-S işlemeleri de oldukça şık duruyor.

Son olarak çamurluklara yapılan yeni ABT ve RS4-S işlemeli hava kanallarını ABT RS4’te de görmüştük. Aynı yapılar ABT RS4-S modeline de gelmiş ve otomobilin spor havasını kuvvetlendirdiği gözlerden kaçmıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us