Maserati, Trofeo Modelleriyle Daha Sportif Bir Hal Alıyor

İtalyan marka Maserati, üç modelini Trofeo paketiyle satışa sunacak. Maserati'nin dediğine göre bu üç model, en hızlı ve en güçlü Maserati'ler olacak. Trofeo paketiyle çıkacak olan bu üç model Levante, Ghibli ve Quattroporte olacak.

Çıkacak olan Trofeo modelleri, 580 beygir güç üreten, Maserati’nin 3.8 litre çift turbolu V8 motorundan güç alacak. Şanzıman olarak ZF’in 8 ileri otomatik şanzımanını kullanan Trofeo modellerinden saatte 326 km’ye kadar çıkabilen Ghibli ve Quattroporte modelleri sırasıyla 4.3 ve 4.5 saniyede 0’dan 100’e ulaşıyor.

Yine aynı şanzımanı kullanan Levante Trofeo modeli ise 0’dan 100’e 4.1 saniyede çıkarken, saatte 302 km'ye kadar hız yapabiliyor. Ayrıca Levante dört çeker sistemini kullanırken Ghibli ve Quattroporte arkadan itişli olacak.

Maserati'nin Tümleşik Araç Kontrol (Integrated Vehicle Control) sistemini kullanacak olan bu Trofeo modelleri Sport Corsa modunu ve Launch Control'ü de barındırıyor. Bunun yanında bu üç model de Maserati'nin "Skyhook" havalı süspansiyonunu kullanacak. Ön ızgarada piano black barlar, yan hava menfezlerinde kırmızı detaylar, C-direğindeki üç renkli amblem ve ön hava kanallarındaki karbon detaylarla gelecek.

Arka tarafta ise 3200 GT ve Alfieri konseptinden esinlenilen stop lambaları olan Trofeo'lar 21 inç tekerlerle gelirken, Levante modeli 22 inç tekerleklerle gelmekte.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Maserati Levante

Yeni Maserati Levante

2021 Maserati Ghibli

2021 Maserati Levante

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us