2021 Maserati Levante

2021 Maserati Levante'de İtalyan münhasırlığını haykıran bir şeyler kesinlikle var, bunlar belki de bir SUV'un baştan çıkarıcı gövdesi ya da ızgaradaki ayırt edici trident logosundan kaynaklanıyor olsa da o, çok başka.

2021'de Yenilikler Neler?

Bir Maserati'ye sahip olmaktan daha iyi bir şey varsa, o da yerden yüksek bir Maserati'ye sahip olmak olsa gerek. İtalyan tasarımının buram buram esir aldığı dış tasarımı ve sıcakkanlı egzoz borularından sarhoş edici sesler yayan Maserati Levante, 2021 yılı için birkaç ufak makyaj ile yoluna devam ediyor.

Rakiplerinin çoğu turboşarjlı dört silindirli bir motorla başlayıp, bir V-6'ya yükselirken, Levante dördünü atlıyor ve standart olarak çift turbo V-6 sunuyor. Bununla birlikte, alıcıların 590 beygir gücünde çift turbo bir V-8  seçmelerine de olanak sağlıyor.

Maserati Levante, iç mekanda isteğe bağlı deri ve ipek döşeme de dahil olmak üzere, Ermenegildo Zegna'nın izniyle geleneksel İtalyan lüksüne dair birçok seçenek sunuyor.

Ancak, Maserati'ye nazaran daha ulaşılabilir bir seviyede olan Jeep modelleriyle paylaşılan bazı talihsiz trim parçaları nedeniyle, Levante'nin sahip olması gereken lüks kabinine hala ulaşamaması gerçekten üzücü.

Tüm bu 'ufak' olumsuz detaylara rağmen, mahalleleri Audi, BMW ve Mercedes-Benz'in SUV'ları ile ağzına kadar dolu olan alıcılar için ideal ve tarz sahibi bir SUV haline geliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Maserati Levante, dünyanın en hızlı veya en güçlü performansına sahip lüks crossoverı olmasa da, kaputunun altında yer alan V-6'sı ile dünyanın en güzel melodilerinden birine sahip.

Maserati Levante modellerinin çoğununun kaputunun altında, 345 beygir gücünde ya da S modellerinde 424 beygir gücünde sekiz ileri otomatik vites ve dört tekerden çekiş sisteminin standart olarak sunulduğu çift turboşarjlı bir V-6 bulunuyor.

Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan testlerde bir Levante S, Mercedes-Benz GLE53'ü geride bırakarak 0'dan 100'e 5.1 saniyenin altında ulaşıyor.

GTS ve Trofeo modelleri, sırasıyla 550 ve 590 beygir gücü üreten çift turboşarjlı V-8 ile performansın yanında kullanım zevki de vadediyor. Yine yapılan testlerde, Levante Trofeo 0'dan 100'e 3.6 saniyede ulaşırken, Levante GTS 0'dan 100'ü 3.8 saniyede görerek, nasıl bir ciddi gücü içinde barındırdığını kanıtlarıyla gösteriyor.

Bu kadar hızlı ivmelenmeye sahip yerden yüksek bir SUV'nin elbette yumuşak süspansiyonlara sahip olması beklenemezdi. Maserati Levante de bu beklentiyi sonuna kadar haklı çıkararak sert sürüş ve 'konforsuz' denebilecek sürüş dinamikleri ile alıcıları bekliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Maserati Levante'nin iç mekanı ilk bakışta zengin ve donanımlı gözüküyor. Koyu renk döşeme ile kombinlenmiş ahşap kaplamalar, deri kaplı gösterge paneli, zevkli krom vurgular ve geleneksel Maserati analog saati ile, Levante'nin içinde kendinizi iyi hissetmemeniz  için hiçbir sebep yok.

Ancak daha yakından bakınca, diğer Fiat Chrysler markaları ile açıkça paylaşılan trim parçaları adeta gözünüzün içine batıyor. Örneğin, cam anahtarları, silecek kontrol kolu ve çalıştırma düğmesi Jeep  Cherokee ile aynıdır. Bu detayları sevenler gerçekten bir hayal kırıklığı.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2021 Maserati Levante ile, klima kontrolleri de dahil olmak üzere araçla ilgili çoğu ayarlamayı yaptığınız 8.4 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı gerçekten iyi çalışıyor.

SiriusXM uydu radyosu, AppleCarPlay ve Android Auto gibi bağlantı seçeneklerinin yanında navigasyon da standart olarak sunuluyor.

Teknolojik gelişmeler arasında ise telefonlarımızı kablosuz olarak şarj etmemizi sağlayacak bir şarj pedi de eklenenler arasında bulunuyor. Ayrıca, sekiz hoparlörlü stereo ses sistemi standart olarak sunulsa da 14 hoparlörlü Harman Kardon ses sitemi ya da 17 hoparlörlü Bowers&Wilkins ses sistemi de opsiyonlar arasındaki yerini alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

2021 Maserati Levante ile birlikte lüksün ve performansın yanında yaya ve sürücü güvenliğine de büyük önem veriliyor. Standart olarak sunulan temel güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Standart otomatik uzun huzmeli farlar
  • Standart kör nokta izleme
  • Mevcut otomatik acil frenleme

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Maserati Levante

Yeni Maserati Levante

2021 Maserati Ghibli

Daimi Zarafet, Maserati MC20

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us