Ford Performans Odaklı Elektrikli Bir Ticari Tanıtabilir

Ford Performans Odaklı Elektrikli Bir Ticari Tanıtabilir

Ülkemizde Ford Otosan tarafından geliştirilen modeller ile elektrikli ticari gamını genişleten Ford, Ford Performance'ın resmi Twitter hesabı üzerinden yayınladığı bir teaser ile bizleri heyecanlandırdı. Teaserdan tahmin edildiği üzerine elektrikli ve performanslı bir hafif ticari ile karşımıza çıkacak olan marka 70'li yıllarda Transit Supervan ile konveksiyonel tarafta benzer adımlar atmıştı.

Ford Transit Supervan 1971 yılında ortaya çıktı ve Terry Drury Racing tarafından Ford için üretildi. Markanın efsane otomobili GT40 şasisi üzerine ortaya yerleştirilmiş V8 motor ile üretilen Supervan, 400 beygir güce sahipti. Genişletilmiş çamurluklarına rağmen dışarıda kalan tekerlekleriyle epey dikkat çeken ticari model, segmenti dolayısıyla kötü olan aerodinamisine karşın 240 km/s hıza ulaşabiliyordu.

İlk Supervan bu şekilde ortaya çıkmışken marka daha sonrasında Transit jenerasyonlarının değişmesiyle birlikte Supervan 2 ve Supervan 3'ü de çıkardı. 2 jenerasyonda kasanın tamamen fiberglas materyal ile yapılmasıyla sağlanan ağırlık tasarrufu ve harici güncellemeler ile 280 km/s limitlerine ulaşabilen ütopik ticari, 3 jenerasyonda yeni neslin tanıtımı için sadece kep değişimi ile karşımıza çıktı.

Ford Performance'ın yayınladığı teaser videoda Ford Pro'nun yani markanın ticari gamına verdiği ismin vurgulanmasından ve gönderide hashthaglenmesinden yola çıkarak bulunduğumuz çıkarımın nihai sonucu 23 Haziran'da başlayacak olan Goodwood Hız Festivali'nde belli olacak.

Ford E-Transit Custom haberimizde de bahsettiğimiz üzere 2024 yılına kadar 5 elektrikli ticari model çıkaracak olan Ford'un hangi model özelinde bir çalışmaya gideceğini bilmiyoruz ve festivalde karşımıza çıkacak olan sonucu merakla bekliyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us