Karizmatik Çekyalı, Skoda Kodiaq Makyajlandı

Karizmatik Çekyalı, Skoda Kodiaq Makyajlandı

Skoda en büyük SUV modeli olan Kodiaq'ı makyajlı yüzü ile tanıttı. Yapılan iç mekan, tasarım ve motor değişiklikleri ile rakiplerinin karşısına çıkan Kodiaq'ı yakından inceleyelim.

Yeni Dış Tasarım

Makyaj ile birlikte gelen yeni yüz otomobilin daha sportif ve daha ihtişamlı görünmesini sağlıyor. Otomobilin değişen farları eskisine göre daha şık tasarlanmış ve daha ince bir yapı ile karşımızda. Panjur eskisine göre çok daha fazla öne çıkıyor, panjur ve farı tamamlayan kaput ise daha kararlı çizgilere bürünmüş görünüyor.

Yan yüzde makyaj operasyonu sonrasında daha önce görmediğiniz bir şey görmüyorsunuz, yapısı değişen spoiler ve arka aydınlatma grubundaki küçük farklılıklar haricinde genel yapı tamamen aynı.

Arkada ise yan yüzde küçük olarak görünen farklılıklar tamamen belirgin hale geliyor, daha ince ve standart dışı yapıda olan arka aydınlatma grubu kendine yer buluyor. Aynı zamanda eski küçük neredeyse fark edilmeyen spoiler yerini daha büyük ve işlevsel olan parçaya bırakıyor. Arka yüzde gerçek egzoz çıkışları yok fakat marka bu kısma sahte egzoz çıkışları yerleştirmiş, D sınıfı bir SUV'de kaç kişi egzoz istiyor ve sahtesini yapmaları gerekti bilmiyoruz fakat benim itici bulduğum kesin...

Yeni İç Tasarım

Skoda Kodiaq'ın iç mekanında yapılan değişiklikler çok büyük oranlı değil. Klima kontrolcüleri ufak farklarla daha modern hala getirilmiş, iç ambiyans aydınlatma sistemi yenilenmiş, 10 hoparlörlü Canton sis sistemi güncellenmiş.

Bunlar haricinde Skoda modele 10,25 inç boyutunda bir gösterge paneli opsiyonu sunuyor, RS versiyona terfi ettiğinizde ise bu donanım standart oluyor. Yine opsiyonlardan biri olan Ergo Comfort adı verilen koltuklar hem masaj hem de ısıtma donanımları ile geliyor. Güvenlik donanımları eklenen otomobil önü ve arkasında bulunan sensörler sayesinde detaylı bir çarpışma uyarı sistemine kavuşuyorsunuz.

Yenilenen Motorlar

Skoda Kodiaq makyaj sonrasında 3 benzinli 2 dizel olmak üzere 5 motor seçeneği ile karşımıza çıkacak.

Bunlardan en baz olan 1.5 TSI 6 ileri manuel (otomatik opsiyon) ve önden çekişe sahip olan versiyon, benzinli olarak ise bunun üzerinde 2.0 TSI 190 beygirlik ünite konumlanıyor.

Dizel seçeneklerde ise 2.0 TDI Evo kodlu motorun 150 ve 200 beygirlik seçenekleri sunuluyor.

Kodiaq'ın en performanslı, doğal olarak en tuzlu versiyonu olacak model RS donanıma sahip ve 2.0 TSI Evo motor ile geliyor. Makyaj sonrasında gücünü 245 beygir olarak güncelleyen Kodiaq RS 60 kilogram daha hafifleyerek artıları çoğaltıyor. Bu motora 7 ileri DSG şanzıman eşlik ediyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Skoda Fabia Tamamen Yenilendi

Yeni Škoda Kushaq SUV

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us