Mini, 60. Yılında Özel Bir Versiyon ile Geliyor

Mini, 60. Yılında Özel Bir Versiyon ile Geliyor

Mini 1959 yılında kuruldu, ikonik model Austin-Mini ise 1961 yılının Eylül ayında tescil edildi, geçmişte küçümsenen efsanenin 60. yılında İngiliz marka 740 adet sınırlı sayıda üretilecek bir versiyon ile geliyor.

MINI 60th Anniversary Edition'ın Tasarım Detayları

Mini Cooper uzun yıllardır yenilenen tasarımı yanında genel hatlarından uzaklaşmayarak güçlü marka kimliğini muhafaza ediyor. Bu şekilde devam eden süreç 60. yıla özel detaylar ile süsleniyor.

1960'lara kadar İngiliz yarış otomobillerine verilen yeşil renk ve tonları otomobilin İngiliz olduğunu gösteriyor. Yeşil tonlarına eşlik eden beyaz far çerçeveleri, aynalar, kapı kolları ve beyaz tavan, tamamlayıcı unsurlar olarak konumlanıyor. Aynı zamanda çamurluklarda ve otomobilin C sütununda özel versiyon olduğunu gösteren ibarelere yer verilirken, 18 inç boyutlu hafif alaşım jantlar modelin standart bir Mini olmadığını vurgulayan detaylar arasına giriyor.

MINI 60th Anniversary Edition'ın İç Tasarım Detayları

Otomobilin iç mekanında standart bir Mini Cooper'a göre direksiyonun altına yerleştirilmiş, kırmızı çerçeveli "Cooper" ibaresi ve ön panelin sağına konumlandırılmış kırmızı çember gibi ufak farklara yer verilmiş. Harici olarak Mini Cooper'ın hoş iç tasarımı muhafaza edilmiş.

74 Detayı

Otomobilin dış detaylarına dikkatli baktığınızda "74" ibresini görmek mümkün hale geliyor, kaputta ve kapılarda konumlandırılan bu sayı Mini'nin piste çıkan ilk versiyonunun aldığı numara olma özelliğini taşıyor. Bu sebepten de 740 adetlik bir üretimden söz ediliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Mini Cooper Countryman

Yeni Mini Cooper Countryman

Yeni Mini Cooper JCW

Yeni Mini Cooper JCW

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us