Formula 1, Geri Dönecek Mi? "Türkiye'den Ciddi Rakamlar Talep Ediliyor!"

Formula 1, Geri Dönecek Mi? "Türkiye'den Ciddi Rakamlar Talep Ediliyor!"

TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı'nın yaptığı açıklamalarla otomobil sporlarının gidişatından Formula 1'in Türkiye serüveni dahil birçok konuya açıklık getirdi.

Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamalarda öncelikle milli sporcularımıza değinen Üçlertoprağı, Formula 2'de mücadele etmeye başlayan Cem Bölükbaşı için "Sanaldan gerçeğe gelince de bir takım zorluklar var. Bunun da ana etkeni otomobile alışmak. Biz hem Bahreyn hem de Suudi Arabistan Cidde yarışlarında oradaydık. Maalesef Cidde'de büyük bir sıkıntı yaşadı. Biraz da pistin azizliğinden diyebileceğimiz. FIA da kontrol amaçlı yarışmasına izin vermedi, doğru karardı nispeten. Ama Cem'in otomobile alışması biraz daha zaman alacaktır. Şu anki performansı da gayet yerinde. Kendisinden çok daha tecrübeli rakiplerine karşı çok iyi sonuçlar elde ediyor. İlk yarışta temas olmasaydı 11'inci bitirecekti. İlk yarış için de hiç fena değil, çok başarılı. Ben kilometre yaptıkça, otomobile alıştıkça Cem'i yukarılardaki sıralarda göreceğimize yürekten inanıyorum." dedi.

Formula 1 için de parantez açan TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, "Lojistik olarak baktığınızda da en makul yer biz görünüyoruz. Soçi ile aynı mesafedeyiz onlara göre. Dolayısıyla bir opsiyon olursa biz bunu devletimizden aldığımız güçle takip ediyor olacağız. Ama biliyorsunuz Formula 1 artık pandemi koşullarından çıktığı için ciddi rakamlar talep ediyor. Bu rakamların da uygun bulunması, devletimiz tarafından karşılanması durumunda memnuniyetle biz bu işin takibini yaparız" diyerek konuyla ilgili net açıklamalarda bulundu.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us