Yeni Mondeo Casus Kameralara Yakalanıyor

Yeni Mondeo Casus Kameralara Yakalanıyor

Yıllar geçtikçe dünya, dolayısıyla insanların yaşayış stilleri ve tercihleri değişkenlik gösteriyor. Bu konudan nasibini alan sektörlerin başında gelen otomotivde sedanların ve hatchback modellerin arka plana düşmesi sonrası başlayan SUV akımını görmek çok zor değil.

Bu durumun etkilerini yaşayan Ford, son dönemde SUV ve Pick-up modellerine yoğunluk vermiş, Mondeo gibi modellerin de üretimine son vereceği gibi açıklamalar yapmıştı. Oluşacak boşlukları doldurmak için çalışan Ford, Amerika'da Fusion, Avrupa'da ise Mondeo yerine gelebilecek bir model üzerinde duruyor. Gelin detaylara bakalım.

Casus kameralara yakalanan ve arkasında Mondeo ibaresi bulunan model için yorumlama yaparken bizde Mondeo ismi üzerinden gideceğiz, fakat model nihai halini aldığında farklı bir isimle karşımıza çıkabilir.

Otomobilin ön profiline baktığımızda çağrıştırdığı model direkt olarak çok uzak olmayan bir zamanda karşımıza çıkan Evos modeli oluyor. Çift parçalı bir aydınlatma grubu ve altıgen formlu panjur ile karşımıza çıkan otomobil günümüz Mondeo'suna göre fazlasıyla sportif bir duruş sergiliyor. Özellikle farlardaki gündüz LEDlerinin grafikleri yarattığı sinirli bakış neticesinde dikkatleri üzerine topluyor.

Mondeo'ya yan ve çapraz profillerden baktığımızda otomobilin sedan bir modele nazaran daha yüksek olan yapısı fonksiyoneliteyi artıracak gibi duruyor. Tasarıma entegre kapı kolları son yılların trendlerini desteklerken büyük cam alanları iç mekan için ferahlık sağlıyor.

Arka tasarım incelendiğinde stop gruplarının içindeki grafikler şahsıma Mustang Mach-E ve Mustang modellerini anımsatıyor, zira bu modellerin stoplarında da benzer grafik tasarımları görmek mümkün. Mondeo yine bu noktada günümüz trendlerinden olan ve özellikle elektrikli dönüşüm ile fazlasıyla görmeye başladığımız ortadan birleşen bir arka aydınlatma grubu kullanıyor.

Modelin tamponlarında bulunan sahte egzoz çıkışları özellikle elektrikli modellerin öne çıktığı bu dönemde fonksiyonel olmadıkça oldukça gereksiz bir tasarım elemanı konumuna gelirken, testler için kullanılan ve estetik kaygıya yer vermeyen egzozlar ise dikkat çekiyor.

Ford model hakkında teknik bir veri sunmuş değil, tahminler ise görüntülenen modelin 2.0 litre hacminde 247 beygirlik bir motora ev sahipliği yaptığı yönünde. Harici olarak modeli genel anlamda yorumlamak gerekirse tasarımsal olarak çok başarılı sonuçlar yaratıldığını düşünüyorum.

Ford'un genel rotası olan sportiflik ve ağır başlılığı bir arada harmanlamaya çalışma hedefini tasarımsal olarak tuturmuş olan Yeni Mondeo, doğru şartlarda, ülkemizde D segmentinde Ford'un güçlü algısı sayesinde başarılı bir model olabilir.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us