TOGG C Sedan Dünya Pazarına Tanıtıldı!

TOGG C Sedan Dünya Pazarına Tanıtıldı!

TOGG C Sedan CES 2022'de dünyaya tanıtıldı. Şu sıralar akıllarda oluşturduğu birçok soruyla gündemimizden düşmeyen yerli otomobilimiz TOGG, ilk tanıtıldığında hem SUV hem de sedan kasa tipini görmüştük. Fakat sedan modelini gerçek anlamda görmemiz diğerine göre biraz daha zaman aldı. Sonunda CES fuarı ile birlikte tüm dünya ile birlikte biz de modeli konseptinin üzerine yapılan yeniliklerle tanımış olduk. Konsepte, "Transition Concept Smart Device" ismi verildi.

TOGG'un zaten teknolojik olarak donanımlı olacağını biliyorduk. Bilinen özellikleri, farklı güç seçenekleri ile birlikte tüm dünyaya tanıtılan modeli biz de konseptinin üzerine yapılan yeniliklerle tanımış olduk.

Tasarımının dünyaca ünlü İtalyan marka Pininfarina tarafından yapılmış olmasıyla da aklımızdaki birçok tasarımsal soru işareti kalkmıştı. Fakat modele bakınca aklımıza daha çok takılan konu şüphesiz araçta B sütununun olmaması oldu.

EuroNcap testlerinden 5 yıldız alması beklenen TOGG'un güvenlik anlamında sedan modelinin eksiklerinin olup olmayacağı merak edilen konular arasında.

Araç üzerinde geliştirmeler yapılacak olsa da TOGG Sedanın kendine özgü çizgileri, kapı ve sütun detayları, tavanındaki güneş paneli dizaynı, yeni logolu çok kollu jantları, dijital aynaları, sportif direksiyonu ve araç içerisindeki ekranlar oldukça etkileyici.

Şirket CEO'su Gürcan Karakaş; "Daha iyisini yapacağız. Oyunun içerisinde bir oyuncu olduğumuzu söylemek için geldik. Oyunun içerisine dahil olduk ve hızla da ilerliyoruz." 

 Şirket CEO’su Gürcan Karakaş;

 ‘’2030 yılına kadar 5 farklı segmentte 1 milyon araç üretmeyi hedefliyoruz.’’ Açıklamasını yaptı.

TOGG Sedanın Bilinen Teknik Özellikleri

  • 160KW(215HP) ve 320KW(420HP) güç seçenekleri
  • 7.6 ve 4.8 sn 0 dan 100'e hızlanma değerleri
  • 2 batarya seçeneği ile birlikte 300 ve 500 km menzil değeri
  • 3. Seviye otonom sürüş (Koşullu Sürüş Otomasyonu)
  • Arkadan itiş veya 4 tekerden çekiş seçeneği
  • Hızlı şarj teknolojisi, 30dk altında tam dolum.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us