Altın Oranın Tasviri Audi TT RS Iconic Edition ile Tanışın

Altın Oranın Tasviri Audi TT RS Iconic Edition ile Tanışın

Otomobilleri tanımak için onları üreten markaların tarihlerini incelemek ve markanın kültürünü anladıktan sonra modelden ne beklemek gerektiğine karar verip ona göre bir değerlendirme yapmak çok daha sağlıklı. Buradan yola çıkarak her otomobili incelerken üreticilerinin tarihlerine ufak temaslarda bulunmaya çalışıyorum fakat Group B'de yarışan Quattro modeli haricinde Audi için bunu yapmak pek mümkün değil. Geçmişinde Daimler tarafından satıldıktan sonra Volkswagen'e geçen Audi, Volkswagen grubunun konumlandırma stratejisi sonrasında standart halk otomobilleri üretme noktasından "yine standart" premium modeller üretmeye başladı. Kendi karakteristik yapısını barındırmayan, "az az ortaya" prensibiyle oldukça sıkıcı olan bu otomobilleri üreten bir markanın, Audi TT gibi mucizeler yaratamayacağını düşünebilirsiniz, fakat TT güncel spor otomobiller arasında bir başyapıt. Gelin Audi TT RS Iconic Edition'ın detaylarına birlikte bakalım.

Audi TT kompakt bir coupe, kardeşi olan Porsche 718 ve Fransız ikonik modelin devamı niteliğinde olan Alpine A110 gibi sınırlı sayıda rakibi olan TT, çıktığı dönemden (1998) itibaren dikkatleri üzerine çekiyor ve sınıfı baz alınarak ciddi talep görüyor. Küçük boyutları, farklı motor seçenekleri ve rijit yapısı sayesinde dağ yolları veya pistler için Zeus konumunda olan otomobil, marka tarafından uzun bir ihmal sürecine uğradıktan sonra limitli üretim bir versiyon ile geliyor.

Bu versiyonda fazlasıyla eklenti barındırsa da standart versiyonunda hem iç hem de dış mekanda minimalist detayları ile birlikte gerçek petrolheadler için günümüz gereksiz unsurlarıyla doldurulmuş otomobillerinden sonra ilaç gibi gelen TT, TT RS Iconic Edition versiyonu ile 25.yaşını kutlayacak. Sağdan direksiyonlu üretimler dahilinde toplamda 100 adet üretilecek olan bu özel versiyon, kaportasına iddialı eklentiler alırken sadece nardo gri rengi ile satın alınabilecek.

Markanın özel olarak rüzgar tüneli testleri dahilinde geliştirdiği karbon fiber bu kit otomobilin basma kuvvetini artırarak daha fazla yol tutuş ve buradan yola çıkarak daha sportif bir kullanım sunarken kaputun altında yer alan ünite bu eklentileri destekler nitelikte karşımıza çıkıyor.

Audi TT RS Iconic Edition'ın kaputu altında 2.5 litre hacminde 5 silindirli, turboşarj destekli bir ünite bulunuyor. Bu üniteden çıkan güç 7 ileri vitesli S-Tronic otomatik şanzıman ile birlikte tekerlek devrine indirgenirken otomobil totalde 395 beygir güç ve 480 Nm tork üretiyor. Bahsi geçen gücü 4 tekerden tahrik sağlanmasıyla yola ileten otomobil 0-100 hızlanmasını 3.7 saniyede tamamlıyor, modelin azami hızı ise 280 km/s olarak belirtiliyor.

Başta da belirttiğim üzere Alman orijinli Audi standart modellerinde pek dikkat çekici bir marka olmasa da TT RS Iconic Edition ve minvalinde modeller ile petrolhead kitlenin dikkatini çekmeyi başarıyor. Ülkemizde motor hacmine oranlı vergilendirme sistemi dolayısıyla görmenin fazlasıyla zor olduğu bu otomobillere ekranlardan başka bir yerde denk gelmek mümkün olmayacak...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us