İtalyan Atağı! Yenilenen Maserati GranTurismo ile Tanışın

İtalyan Atağı! Yenilenen Maserati GranTurismo ile Tanışın

Son günlerde markalar ve modeller bazında önemli bir haraketlilik kazanan otomotiv sektöründe İtalyanlar öne çıkmaya başarıyor. Yakın dönemli olarak Alfa Romeo Tonale, Maserati Grecale ve Ferrari Purosangue ardından gündemde yeni bir İtalyan model, Maserati GranTurismo var. Modelin detaylarının tamamına hakim olamasak ve sadece tasarımını görebilsekte uzun süre aynı kasa ile üretilen modeli yeni detaylarıyla görmek heyecan verici olacaktır. Gelin GranTurismo'yu yakından inceleyelim.

İtalyan otomobilleri göz önüne alındığında bu otomobillerin dikkat çeken temel unsurları tasarımları olacaktır. Tasarımsal anlamda oldukça önde ilerleyen İtalyan markalar çıkardıkları modelleri uzun süre güncellemeden satabiliyor, alternatif modellerin iki nesil değiştirdiği süreçlerde sadece bir makyaj operasyonu ile hayatına devam eden bu otomobillere Maserati özelinde de fazlasıyla karşılaşılabilir.

Uzun zamandır güncellenmeyen ve satıldığı süreç boyunca marka bazında önemli satış rakamlarına ulaşana modellerden biri olan GranTurismo güncelleme ardından önceki nesilde olan genel hatları taşımaya devam ediyor. Alıştığımız GranTurismo hatlarını muhafaza ederken güncel bir görünüme kavuşmayı başarabilen model ön yüz incelendiğinde far yapılarında bir değişim yaşarken bu farklılaşmayı kaput tamamlıyor, arka profilde daha ince hale gelen stop grupları çok daha şık ve lüks bir hava katıyor.

Maserati Yeni GranTurismo'yu MC20'de de karşımıza çıkan V6 Nettuno motor ile sunacak. MC20'den farklı olarak öne konumlandırılacak olan motor klasik GT formunun bir sonucu olarak karşımıza çıkarken otomobil ile kombinlenecek motordan elde edilecek güç hakkında paylaşılmış olan net bir veri bulunmuyor.

Aynı motoru MC20'nin yanında Grecale'de de kullanan Maserati, üniteyi otomobiller bazında değişken beygir oranları ile sunduğundan GranTurismo için tam olarak bir beygir veya tork değeri ifade etmek zor hale geliyor. MC20'de 611 beygir güç çıkışı sağlanan üniteden markanın en güncel temsilcisi olan Grecale'de 514 beygir güç çıkışı alınıyor. Maserati bir GT modelini bayrak taşıyıcısı kadar güçlü, bir SUV kadar da güçsüz yapmayacaktır (modellerin yarattığı üçgenden baz alınarak) dolayısıyla GranTurismo'nun MC20'ye daha yakın bir beygir gücüyle sunulabilecek olduğunu söylemek mümkün.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us