Yeni BMW X5

Yeni BMW X5

Henüz daha dünyada SUV furyasının başlamadığı yıllarda dahi bir otomobil markasının sahip olabileceği en karizmatik SUV modeli olarak kendine has fan kitlesini yaratmayı başaran BMW X5 yenilendi!

2022'de Yenilikler Neler?

2022 BMW X5, orta boy lüks SUV'lar içinde özellikle Avrupa pazarında en köklü modellerden biri olmasıyla ön plana çıkıyor. Bugüne kadar tüm modellerinde gayet lüks ve ihtişamlı dış tasarım ve buna paralel olarak oldukça kullanışlı iç mekanı ile kullanıcıların beğendiği BMW X5, 2022 yılı için yenileniyor.

Giriş seviyesindeki modellerinde bile rakiplerine göre üstün teknolojik özellikler sunan BMW X5, zengin donanımları sayesinde avantajlı bir model olmayı sürdürüyor. Bunun yanı sıra altı silindirli motorunu saymıyoruz bile.

2022 yılında gelecek olan güncellemelerin arasında dünya trendi haline gelen elektrikli dönüşümden nasibini alan Yeni BMW X5'e bir de Plug-in hibrit motor seçeneği ekleniyor. Plug-in hibrit ile elektriğin sessizliğinde yolculuk edebileceğiniz gibi çift turbo beslemeli V-8 motoru da bulunmaya devam ediyor.

İç mekana gelindiğinde en sıkı rakipleri arasında anılan Genesis GV80 kadar lüks veya Porsche Cayenne kadar atletik olamayabilir fakat Audi Q7 ve Mercedes-Benz GLE gibi SUV'lar karşısında farkını ortaya koyuyor.

Bununla birlikte 2022 yılında sınırlı sayıda üretilecek olan Siyah Vermilion modeli bizi heyecalandırmayı başarıyor. Siyah ve kırmızı renklerinin harikulade birleşimin bir sonucu olan bu model ile Yeni BMW X5 daha özel hale gelecek.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni BMW X5 2022'de her biri farklı bir model ismi ile anılacak üç farklı güç ve aktarma organı seçeneği bulunuyor. sDrive40i veya xDrive40i kasa kodlu modellerde 335 beygirlik turbo beslemeli sıralı altı silindir bir motor bulunuyor.

Bunun yanı sıra Plug-in hibrit motor seçeneğinde ise benzinli ve elektrikli motorun birleşiminden ortaya çıkan 389 beygirlik bir motor bulunuyor. Bu motora sahip X5'in bagaj kapağı üstünde xDrive45e yazısı yazacak.

Bağımsız test kurulışları tarafından yapılan hızlanma testlerinde 0'dan 100'e 4.7 saniyede çıkmayı başaran Yeni BMW X5 bizi mutlu etmeyi başardı. Daha güçlü olan 40i modeli 4.8 ve en üst seviyede yer alan 523 beygirlik V-8 motora sahip M50 modeli ise 0'dab 100'e 4 saniyenin hemen altında koşmayı başardı.

Tüm motor seçeneklerinde tek başına sunulan sekiz ileri otomatik şanzıman sayesinde ara hızlanmalarda oldukça tatminkar sonuçlar alabiliyorsunuz. Yeni BMW X5'e dair yapılabilecek tek eleştiri ise elektrik desteği sonucu hissizleşen direksiyonu oluyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni BMW X5'in iç mekanı tıpkı diğer BMW modellerinde olduğu gibi yakışıklı tasarımı ile ön plana çıkıyor. Bununla birlikte geniş aileleri de unutmayan BMW, D SUV segmenti klasiği üçüncü sıra oturma grubunu da Yeni X5'te opsiyonlar listesine ekliyor.

İç mekanda, sıkça dokunduğunuz alanların tamamında kaliteli lüks malzemelerin kullanılması kendinizi her an iyi hissetmenize neden oluyor. Lüks hissettiren özelliklerin temelinde ise teknolojik gelişmeler yatıyor.

Neredeyse seyahat eden tüm yolculara yetecek kadar USB bağlantı noktası ve bir adet kablosuz şarj pedi sunan Yeni BMW X5'te yolculuklarınız oldukça keyifli geçecek.

Ayrıca, tüm koltuklarda elektrik destekli hareket ve ısıtma-soğutma özellikleri de satın alınabiliyor. Yeni BMW X5'in iç mekanında yapacağımız tek eleştiri ise kendisinden daha alt segmentte olan otomobillerde dahi bulunup Yeni X5'te bulunmayan üç bölgeli klima kontrolü  oluyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında da oldukça cömert olan Yeni BMW X5'te tüm yolcular uzun seyahatlerde geniş bagajların keyfini çıkaracak. Bununla birlikte, kaliteli müzik dinlemekten keyif alan kullanıcıları da unutmayan BMW, Yeni X5'te Bowers & Wilkins ses sistemini de listeye ekliyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni BMW X5'in ön konsolu üzerinde renkleri ve teması ile göz dolduran 12.3 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Yeni BMW X5'in iç mekanını daha lüks hale getiren bu ekranın kullanımı da oldukça basit.

BMW'nin iDrive adını verdiği işletim sistemi ile gelen Yeni BMW X5'in multimedya ekranı ile kablosuz olarak telefon bağlantısı yapabilecek ve gelen aramaları yanıtlayabileceksiniz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni BMW X5 2022'de otomatik acil frenleme dahil olmak üzere bir dizi üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliği kullanıma sunuluyor. Ayrıca, yarı otonom sürüş modu da dahil olmak üzere daha gelişmiş sürücü yardımcı özellikleri için opsiyonlar listesine bakmanız gerekiyor.

Yeni BMW X5'te standart olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

Yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme

Şeritten ayrılma uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us