Stellantis'in Hafif Ticari Gamı 2022'den İtibaren Tamamen Elektrikli Olacak

Stellantis'in Hafif Ticari Gamı 2022'den İtibaren Tamamen Elektrikli Olacak

Hafif ticariler kısa süredir Pick-up modellerin de yaşadığı bir gelişim süreci içerisinde yer alıyor. İşletmelerin kullanımları için ortaya çıkan bu modeller, gün geçtikçe kazandıkları, donanımları ve gelişen yapılarıyla günlük kullanıma entegre olmuş durumda. Bu sınıfta ağır toplardan biri olan Stellantis, camlı hafif ticari modelleri için önemli bir girişime hazırlanıyor. Gelin detaylara bakalım.

Hafif ticari pazarı incelendiğinde, ülkemizde özellikle son 2-3 yılda yaşanan satış sıçraması dikkatleri üzerine topluyor. Binek modellere nazaran aynı donanım ve imkanları daha uygun fiyata sunabilen daha fonksiyonel bu modeller, Türk kullanıcısını kendisine çekiyor. Sitemizde bulunan "Ticari Otomobil Satışları Neden Artıyor ve 2021 Satış Rakamları" isimli haberimizden detaylarına da ulaşabileceğiniz bazı yüzeysel rakamlar vermekte fayda var. 2021 yılında 175.497 adetlik LCV (hafif ticari) satışı gerçekleştirilen Türkiye'de, 2020 yılına göre 7,9 oranında bir satış artışı gözlemleniyor. Otomobillerde aynı (7,9) oranda düşüşün yaşandığı bu yılda hafif ticari modellerin yükselişi dikkat çekici.

Stellantis'ten Kritik Atılım

Stellantis atacağı adımın merkezine camlıvan modelleri yerleştirecek. Ürün gamında Citroen Berlingo, Jumpy, SpaceTourer; Peugeot Rifter, Expert, Traveller; Opel Combo, Vivaro , Zafira gibi modelleri barındıran grup, bu modellerin hepsini elektriklendirecek.

Panelvanlar (camsız hafif ticari) için bu tutumu göstermeyecek olan grup, bahsi geçen hamleyi sadece Avrupa pazarı için planlıyor. Gerçekleştirilecek aksiyonun dışında kalan panelvan modeller ise elektrikli alternatiflerden mahrum kalmayarak şarj edilebilir seçeneklere sahip.

Konu hakkında Stellantis Grubunun önemli oyuncuları Citroen, Peugeot ve Opel'in resmi sitelerinden yaptığı açıklamalarda, bu girişimin modellerin geleceği için olduğunu vurgulanıyor. Avrupa'da ağır yaptırımlara sonuç açan emisyon sorunları ve elektrikli dönüşümde model isimlerini algısal olarak entegre etmek gibi kaygılar markaları bu yola itiyor gibi gözüküyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us