Elektrikli Amiral Gemisi BMW i7 Sıcak Hava Testlerinde

Elektrikli Amiral Gemisi BMW i7 Sıcak Hava Testlerinde

Aralarına benim de dahil olduğum ve elektrikli fanatiklerine oransal olarak çok yüksek noktalarda olan petrol kafalar, hazin sona yaklaşıyor. BMW konfor odaklı amiral gemisi modeli olan 7 Serisi'nin elektrikli versiyonu İ7'nin testlerine, hayatımızdan çıkmaya aday olan kavramlardan biri eşliğinde "tam gaz devam ediyor." Elektrikli otomobillerin düşmanı olan soğuk hava testlerinden sonra sıcak hava testlerine geçiş yapan İ7 hakkında bilinenlere göz atalım.

Çıkardığı elektrikli modeller ile gündemi epey meşgul eden BMW, yakın zamanda İX modeliyle dikkatleri üzerine çekmişti. Kamuflajlarıyla gördüğümüz İ7 için "dünyanın ilk ve tek elektrikli lüks sedanı" olduğu iddiasında bulunan Alman üretici, başarılı bir tasarımla konfor odaklı modeller arasında iddiasının arkasını doldurabilir. Alman üçlemesinde Audi, Mercedes-Benz ve BMW baz alındığından tasarımsal olarak eski dilini kaybeden Mercedes-Benz ve şu an için konfor odaklı bir sedanı bulunmayan Audi göz önüne alındığında, çokta uzak olmayan bir zamanda çıkacak olan İ7 buradaki boşluğu doldurabilir.

Casus görüntülerine ulaştığımız modelleri incelediğimizde tasarımsal olarak birçok fikir edinebildiğimizi ve buradan ortaya çıkacak sonucu büyük oranlı olarak görebildiğimizi söylememde fayda var. İ7 incelendiğinde kamuflajların çok özenli yapıldığını ve otomobilin neredeyse hiç fikir vermediğini belirtebilirim. Tasarımı gizlemek için yerleştirilen basit yapılı far ve stop takımları yoğun kamuflajla birleşince silüet hariç bir tasarım yorumu sunamıyoruz, ki silüet incelendiğinde de karşımıza çıkan yapı 7 Serisi minvalinde oluyor.

Modelin altyapısını 5. nesil eDrive sistemini göreceğiz. Çoğu elektrikli modelde gördüğümüz çift motorlu düzene sahip olacak olan İ7, İX ve İ4 modelleri ile ortak sistemi kullanacak. Modelin İX ile bağlantısı bu kadar basit geçilmemesi gerekiyor çünkü İ7'nin performans verilerinin yakın dönemde tanıtılacak olan İX M60 ile benzer olması bekleniyor.

i7'nin batarya paketi incelendiğinde yapısının müsaade etmesine neticesinde büyük bir paket kullanıldığını görüyoruz. 106.3 kWh'lik bir batarya ile sunulacak modelin, 400 kilometreden fazla menzille gelmesi bekleniyor. Direkt rakibi olan EQS ve segmenti baz alındığında, bahsi geçenin altında karşımıza çıkacak veriler modelin ölü doğması gibi bir sonuca neden olabilir...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

Yeni BMW X6 M

Yeni BMW X6 M

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us