Fri, Sep 20, 2024

Yeni Bir Şaheser - Brabus Rocket 900

Mercedes-Benz markasının orijinal modifiye üretici markası olan Brabus, Dünya’nın en hızlı sedanı olarak belirttiği SL600 modifikasyonu Brabus Rocket modelinden sonra Rocket model ailesi üzerinden yürümeye devam etti. Ve en son olarak da Brabus Rocket 900 modelini çıkardı.

Brabus Rocket 900 Nedir?

Mercedes-Benz markasının AMG ürün gamında yer alan 4 kapılı GT Coupe modeli üzerine Brabus modifikasyon işlemleri ile Brabus Rocket 900 adını almış bir GT63 S modeli. Bahsi geçen bu model yakın bir tarihte 800hp güç üretecek bir hibrit üniteye de sahip olacak. Bu yeni ünite ile GT63 S türevli yeni bir otomobil olacak olan GT73’ün gücünü Brabus sayesinde Rocket 900 modeli ile şimdiden deneyimleyebileceğiz.

Brabus Dışarıda Kendini Ne Kadar Belli Ediyor?

Mercedes-Benz markasının herkesin bildiği üzere klas, beyefendi ancak sportif bir duruşu vardır. Tüm Mercedes Benz modellerinde -ki buna AMG GT Coupé de dahil olmak üzere bu duruştan gelen sadelik göze çarpar. Stok GT63 S modelinde de bu duruşu koruyan Mercedes-Benz sadelik ve bir vahşi hayvan duruşunu aslında GT63 S modeline katmıştı. Özellikle bu duruşu ön panjur iyiden iyiye hissettiriyordu. Ancak işin içine Brabus dahil olduğunda beyefendilikten daha çok sert çocuk ibaresi yerleşmiş otomobile.

AMG GT Coupé ile gelen ön panjura dokunmayan Brabus sadece kromajları piano black rengine çevirmiş. Ve iki çıtaya da kırmızı detaylar eklemiş. Yıldız yerine kocaman B logosu da panjurun ortasında yerini almış. Ön tampon formunu biraz bozarak daha sert bir duruş katan Brabus sanki fazlalıkları atma niyeti varmış gibi davrandığını belirtmeden geçemeyeceğiz. Karbonfiber eklerle yere basma gücü arttırılmaya çalışılmış.

Yan formda dodikleri çok ufak dokunuşlarla daha şişkin göstermek dışında el sürmeyen Brabus ütopik jant tasarımıyla göz dolduruyor. İlk bakışta çirkin duran bu jantlara tekrar tekrar baktıkça sevmeye başlıyorsunuz.

Mercedes-Benz’in kaslı olarak belirttiği arka tasarımda da büyük dokunuşlar yapmayan Brabus keskinlik vermiş diyebiliriz. Hava kanallarını daha sivrilterek sportif duruşu artırmış ve Brabus’a ait yeni egzoz sistemlerinin çıkışana uygun şekilde bir karbon difüzor tasarlanmış. Özellikle siyah renkle çok uyumlu duran bu difüzör oldukça dikkat çekici.

Orijinal sade ve şık Mercedes-Benz spoilerini iptal eden Brabus kendi keskin, sportif ve yere basma gücünü oldukça arttıran yeni spoilerini takmış. Nardo gri ve siyah renklerle gösterilen Rocket 900 özellikle siyah rengiyle beğenileri topluyor.

V12’siz Rocket Olur mu?

Brabus markasının tüm Rocket modellerinde kullandığı V12 motoru maalesef yeni Rocket 900’de göremiyoruz. V8 bir motorun kullanıldığı Rocket 900 ayrıca 2 adet turboya sahip. Yani biturbo.  Ayrıca bu motorun Mercedes-Benz fabrika çıkışı 4.0 litre ancak Brabus dokunuşları ardından motor hacmi 4.5 litre oluyor. Tabi tüm bunlar yapıldığında doğal olarak turbo basınçları da arttırılıyor. Fazla basınç yüksek sıcaklık demek oluyor ve radyatör, hava filtreleri yani kısacası soğutma sistemleri de komple elden geçmiş oluyor.

Stok halde 639hp güç üreten bu motor Brabus ameliyatlarının ardından 900hp güce ve 1250Nm tork değerine sahip oluyor. Ancak 1250Nm tork değerinin şanzımana zarar vereceğini düşünen Brabus mühendisleri şanzımana korumak için tork değerini 1050Nm ile sınırlandırmış. Stok GT63 S’in 0-100 süresi 3.2 saniye iken Rocket 900 modelinin 0-100 süresi 2.8 saniyeye düşüyor. 0.4 saniye az gibi gözüken ama ciddi mühendislik ve saatler süren mesailer isteyen bir süre.

İç Tasarım

"One Of Ten" Limited Edition'daki "01" örneği için özel bir "Gizli Gri" boya seçildi. Aynı renk, Bottrop'taki Brabus Manufaktur'daki deneyimli usta döşemeciler tarafından gelecekteki sahibinin isteklerine göre uyarlanan Brabus Rocket 900 "One Of Ten" in MASTERPIECE iç mekanında da bulunur. Koltuk arkalıklarındaki BRABUS MASTERPIECE rozeti, bu kokpitin asil kökenini belgeler.

Bu özel deri donanımların gri dikişleri ve fitilleri, kaliteli royal siyah deri ve Alcantara'ya hassas kontrastlar katıyor. Gri dekoratif dikişler de aynı şekilde bu BRABUS MASTERPIECE'daki büyük ayrıntıyı gösteriyor. Kapı panellerinin koltuk yüzeyleri ve iç kısımları, hassas bir şekilde uygulanan kapitone "Crest" arma desenine sahiptir. Aynı hassasiyet, seçilen yerlerde ek deliklere ve derinin gri arkalığına da girdi. Yer paspasları ve bagaj paspası da aynı tasarıma sahiptir.

Burada gösterilen BRABUS süper otomobili, aracın rengine uyacak şekilde kaplanmış, kokpitteki anahtarlardan çerçevelere kadar tam olarak 215 parça içeriyor. Parlak kaplamaya sahip karbon unsurlar, iç mekana da sportif vurgular katar.

Arkadan aydınlatmalı BRABUS logolu paslanmaz çelik koruma plakaları, iç ortam aydınlatmasıyla senkronize olarak farklı renklerde yanan birinci sınıf iç tasarımı tamamlar. BRABUS alüminyum kapı pimleri ve pedallar, kokpite kesinlikle sportif bir dokunuş katıyor. Kokpitteki "One Of Ten" plakası, bu yüksek kaliteli Supercar'ın kesinlikle sınırlı sayıda olduğunu belgeliyor.

Comments powered by CComment

Author’s Posts

Related Articles

fab fa-youtube

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week