Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

BMW markasının SUV modelleri içinde hem en sıra dışı tasarıma hem de sıra dışı performansına sahip yeni konsept modeli XM tanıtıldı. Yeni BMW XM'e dair her şey haberimizde!

2023'te Yenilikler Neler?

M modellerinin en tepesinde yer alacak olan Yeni BMW XM ilk bakışta gerçek anlamıyla göze tuhaf geliyor. Hali hazırda konsept tasarımı içinde bulunsa da, seri üretim modelde de aynı tasarım dilinin kullanılacağı XM'de ilgi odağı olacaksınız.

Önden bakıldığında klasik BMW modellerini andıran Yeni XM, ön tarafın neredeyse tamamını kaplayan böbrek ızgaraları sayesinde olduğundan daha geniş ve büyük gözükmeyi başarıyor.

Buna karşın ön tasarıma göre bir hayli küçük tasarlanan farlar, önemli olanın boy değil işlev olduğunu müşterilerine kanıtlıyor. Profildeki fastback tasarımı sayesinde spor tarafına da gönderme yapılan XM'de jantlar dikkat çekiyor.

En büyük şoku yaşayacağınız arka tarafta ise gerçekten sev ya da terk et bir tasarımla karşı karşıya kalınıyor. Buna ek olarak, kaputunun altındaki çişft turbolu V-8 ya da hibrit motoruyla geleceğe de ayak uydurmak isteniyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni BMW XM'in devasa kaputunun altında çift turbo beslemeli 4.4 litre hacminde V-8 motor yer alıyor. Toplamda 750 beygir gibi ciddi bir güce sahip olacak olan bu motora bir de elektrik motoru eşlik edecek.

En sıkı rakipleri arasında olacak Lamborghini Urus ve Porsche Cayanne Turbo S E-Hybrid gibi rakipleri karşısında nasıl bir performans sergileyecek? Bunu ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni BMW XM'in iç mekanı da en az dış tasarımı kadar etkileyici ve farklı. Deri ve kahverengini hakim olduğu iç mekandaki keskin bitişlere sahip trim parçaları dikkat çekiyor.

Buna karşın ön konsol üzerinde yer alıp Yeni XM'e dair her detaya erişebileceğiniz ekranlar da iç mekanın ambiyansına katkı sunuyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusunda da başarılı ve tatminkâr bir hacim sunan Yeni BMW XM'de performans ve konforu bir arada yaşayacaksınız.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni BMW XM'in ön konsolu üzerinde yatay şekilde konumlandırılan devasa ekran üzerinden BMW'nin son nesil işletim sistemi iDrive'a erişebileceksiniz. Buna ek olarak kablosuz olarak cep telefonunuzu bağlamanıza olanak sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonlarını da kullanabileceksiniz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW X6 M

Yeni BMW X6 M

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us