Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Hyundai'nin performans odaklı modellerinin markası N'in yanına gelerek C sınıfı sedanlar içindeki rekabeti yukarıya çeken Elantra N 2022 yılında biz ne vadediyor? Detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Hyundai Elantra N, hem tasarım anlamında hem de motor ve performans anlamında standart Elantra'dan çok farklı. Dış ve iç tasarımda yalnızca ufak detaylar ile standart Elantra'dan ayrılan Elantra N, kaputunu kaldırdığınızda tüm olayını gözler önüne seriyor.

2.0 litre hacimli motoruyla hem yolların hem de pistlerin tozunu atabileceğiniz Elantra N ile keyifli sürüşler sizi bekliyor olacak.

En sıkı rakipleri arasında Subaru WRX ve Toyota GR Corolla gibi modeller bulunan Elantra N, rakipleriyle kıyaslandığında nasıl bir performans sergiliyor? Bunu yakından görmek ve tecrübe etmek için sabırsızlanıyoruz.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Hyundai Elantra N'nin kaputunun altında turbo beslemeli 2.0 litre hacminde dört silindirli motor yer alıyor. Toplamda 275 beygir güç üreten bu motor performans konusunda kendisinden beklenen değerleri size veriyor.

Şanzıman tarafına sekiz ileri otomatik vites ile yönetilebilen Yeni Elantra N'nin vites geçişleri oldukça iyi.

Sürüş karakteri olarak da günlük kullanıma gayet uygun olan Yeni Elantra N, gerek süspansiyon olsun gerek se direksiyon hassasiyeti olsun oldukça başarılı.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Elantra N'nin iç mekanı neredeyse standart N ile aynı. Fakat ona her bindiğinizde size farklı hissettirmeyi sağlayacak koltukları gerçekten çok etkileyici duruyor.

Buna ek olarak dikişli direksiyon simidi ve metal pedalları da onun standart Elantra'dan ayrılmasını sağlayan özellikleri arasında yer alıyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında da standart Elantra ile aynı hacim değerlerini sunan Elantra N'de siz ve çekirdek aileniz konforlu yolculuklar gerçekleştirebilir.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Hyundai Elantra N'nin sportif direksiyonunun hemen arkasında tamamen dijital 10.3 inç büyüklüğünde gösterge paneli bulunuyor. Ona birleşik halde gelen 10.3 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranı da sürücüye doğru dönük olmasıyla dikkat çekiyor.

Üzerinden kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantılarını da yapabildiğiniz bu ekranın kullanımı gayet basit.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Hyundai Elantra N'de sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan birçok aktif ve pasif güvenlik özelliği bulunuyor. Bağımsız kuruluşlar tarafından çarpışma testleri de yapılan Elantra N, güvenlik konusunda sizi tatmin edeceğe benziyor.

Yeni Elantra N'de standart olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı  otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Şerit merkezleme özelliğine uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Yeni Hyundai Veloster

Yeni Hyundai Veloster

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us