Yeni Asfaltta Yeni Rekor! | Intercity İstanbul Park

Yeni Asfaltta Yeni Rekor! | Intercity İstanbul Park

Geçtiğimiz ay Intercity İstanbul Park'ta Formula 1 Türkiye Grand Prix'si yapılmıştı. Ülkede zorlu geçen pandemi günleri nedeniyle seyircisiz oynanan bu yarış hepimize keyifli zamanlar geçirtmişti. Bu yarışın bombalarından bir tanesinin de yenilenen asfalt olduğunu biliyoruz. Öncesinde küçük onarım ve tadilatlardan geçeceği planlanan asfalt, Ulaştırma Bakanlığı tarafından tamamen yenilenmişti.

Şampiyon Lewis Hamilton'ın "Buz gibi kaygan pist." cümlelerini kullandığı bu yeni asfaltlı İstanbul Park'ta pist günlerinde rekor kırıldı! 

Formula 1 Türkiye GP'sinden sonra deyim yerindeyse yoğrulan bu pist adeta mükemmel yol tutuş için kıvama gelmişti. Kırılan rekor da bunu destekler nitelikte.

Ferrari 488 Pista ile Intercity İstanbul Park yollarına çıkan Mustafa Mehmet Kaya 2.05:961 dönerek rekor kırmayı başardı.

Daha önce de Porsche 911 GT2 ile pistte 2.06:856’lık bir tur dönerek yine derece listesine girmişti fakat şimdi zirveye ulaştı. Bundan önceki rekor ise G.Piccini'nin yine Ferrari Pista'yla döndüğü 2.06.582'lik süreydi.

Mustafa Mehmet Kaya’nın ülkemizi temsil eden çok iyi bir pilot olduğunu hatırlatalım, kendisi 2019 Nürburgring Endurans Serisi SP8T kategorisinde şampiyon ve Nürburgring 24 saat yarışını SP8T kategorisinde ikinci sırada bitiren başarılı pilotlarımızdan.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us