Formula 1 Türkiye GP'si İptal Edildi!

Formula 1 Türkiye GP'si İptal Edildi!

11-12-13 Haziran tarihlerinde Intercity İstanbul Park'ta yapılması planlanan yarışın Türkiye ayağı COVID-19 önlemleri nedeniyle iptal edildi. Formula 1 yetkilileri seyahat kısıtlamaları nedeniyle Türkiye GP'sinin resmen iptal edildiğini açıkladı. Yetkililer açıklamada  "Seyahat kısıtlamaları nedeniyle Haziran ayında Türkiye'deki yarışı gerçekleştirmemiz maalesef mümkün değil.” sözlerine yer verdi.

Türkiye'de Yarışmayı Dört Gözle Bekliyoruz

F1 başkanı Stefano Domenicali yarışın iptali üzerine şu sözleri söyledi:

Hepimiz Türkiye'de yarışmayı dört gözle bekliyoruz, ancak uygulanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle haziran ayında Intercity İstanbul Park’ta olamayacağız. Yarışın Türkiye’de gerçekleşmesi için büyük çaba gösteren Intercity İstanbul Park yönetimine ve Türkiye’deki tüm yetkililere süreçteki uğraşları için teşekkür ederiz.

Fransa’daki yarışı öne çektik, Avusturya’da iki yarış gerçekleşecek. Fransa ve Avusturya'daki iş ortaklarımız bu çözümü uygulama konusunda hızlı davrandılar. Yılın başından bu yana tüm iş ortaklarımızla güzel çalışmalar gerçekleştirdik. İlerleyen süreçte de 2021 yılı takvimine Türkiye’yi dahil etmek için Intercity İstanbul Park yönetimi ile yakından çalışmaya devam edeceğiz.

Intercity İstanbul Park: "F1 için her zaman hazırız. 2021 yılı içerisinde organizasyonu tekrar Türkiye'ye getirmeye çalışacağız!"

Intercity başkanı Vural AK ise yarışın iptali üzerine açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Intercity İstanbul Park olarak geçtiğimiz yılın en iyi yarışını organize etmemiz, Formula 1™ yönetiminin bu yıl yarışları Türkiye’ye getirme konusundaki motivasyonunu oldukça artırmıştı. Bu süreç içerisinde Formula 1™ CEO’su Stefano Domenicali ile de büyük bir uyum içerisinde çalıştık ve kendisiyle güzel bir dostluğumuz oluştu. Yarışların Türkiye’de düzenlenmesi konusundaki çalışmaları için kendisine de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Geldiğimiz noktada İngiliz Hükümeti’nin almış olduğu seyahat kısıtlamaları kararı neticesinde 11-13 Haziran’da gerçekleşecek olan Türkiye yarışı teknik nedenlerle yapılamaz hale geldi.

Intercity İstanbul Park olarak yarışın önümüzdeki aylar içerisinde uygun bir tarihte gerçekleşmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıldan çok daha iyi bir yarış organize etmek için biz her zaman hazırız. Intercity İstanbul Park olarak bu dev organizasyonu hem 2021 sezonu içerisinde, hem de önümüzdeki yıllarda tekrar Türkiye’ye getirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Formula 1™ yönetimi de yarışın burada gerçekleşmesi için çok istekli. Umuyoruz ki geçtiğimiz yıl Türkiye’ye yaşattığımız bu gururu bu yıl tekrar edeceğiz.

İstanbul ayağının iptali üzerine takvime yeni bir pist eklenmedi. Fransa GP'si 1 hafta öne alınarak 20 Haziran'da düzenlenecek. Avusturya ise 27 Haziran ve 2 Temmuz'da çift yarışa ev sahipliği yapacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us