Türkiye, 2021 Formula 1 Takviminde Yerini Alıyor!

Türkiye, 2021 Formula 1 Takviminde Yerini Alıyor!

Formula 1 yetkilileri bugün yaptıkları resmi açıklama ile Formula 1 2021 takvimine Türkiye'yi eklediklerini resmen açıkladı.

11-13 Haziran arası yapılması gereken Kanada Grand Prix'si iptal edilerek yerine Türkiye Grand Prix'si yerleştirildi. Yetkililerin açıklamalarına göre ikinci kez iptal edilen Kanada Grand Prix'sinin bu seferki iptal nedeni ise ülkede halihazırda bulunan pandemi koşulları ve önlemleri. Devam eden kısıtlamaların yanı sıra ülkeye giriş yaptığınız zaman 14 gün karantinada kalma koşulu olduğu için Kanada Grand Prix'si takvimden çıkarıldı.

Formula 1'in CEO'su Stefano Domenicali Kanada GP'sinin iptaline ve Türkiye GP'sinin eklenmesine karşın şu sözleri söyledi:

Bu sezon yine Kanada'ya gidemeyecek olmamız büyük hayal kırıklığına neden olsa da, geçen sezonki inanılmaz yarıştan sonra Türkiye'nin yeniden takvime gireceğini açıklamaktan büyük heyecan duyuyorum.

Tüm taraftarlarımızın sezonun dramatik başlangıcından ötürü heyecanlı olduğunu biliyorum ve Türkiye, pist üstünde harika mücadelelerin olduğu muhteşem bir yer.

Intercity İstanbul Park'ın sahibi Vural Ak ise mutluluk verici haberden sonra şu açıklamalarda bulundu,

Türkiye Grand Prix’si, yılın en iyi yarışı seçilmişti. 2021 yılı için Formula 1 yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz temaslarımız sonuç verdi ve bu önemli organizasyonu tekrar Türkiye’ye getirdik. Intercity İstanbul Park’taki bu büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp, tüm dünyaya İstanbul’u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceğiz.

Tüm dünyanın içinde olduğu bu zor dönemde gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma, Türkiye için uzun süreli bir sözleşmenin de habercisi niteliğindedir.

Formula 1 2021 Türkiye GP Seyircili mi Olacak?

Vural Ak, biletler ve yarışın ülkemize katkısı hakkında ise şu cümleleri söyledi,

Dünyanın en heyecan verici pistlerinden birine sahibiz, halkımızın ve yabancı misafirlerimizin bu heyecana ortak olmasını biz de çok istiyoruz. Devletimizin aldığı pandemi önlemleri ve çalışmaları sayesinde en kısa sürede biletleri satışa çıkarmayı planlıyoruz. Yarışın gerçekleştirileceği tarihe baktığımızda, yarış için ülkemizi ziyaret edecek yabancı misafirlerin turizme de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sadece yarış ekiplerinin bile ekonomimize milyonlarca dolarlık katkı sağladığı Formula 1™ organizasyonu, yabancı izleyicilerin de gelişi ile önemli bir döviz girdisine imkan sağlayacaktır.

Intercity İstanbul Park'la anlaşan Formula 1 ekibi 11-13 Haziran tarihleri arası piste çıkıyor. Yarışın henüz seyircili veya seyircisiz olacağı ise belli değil.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us