Hyundai Seven Konsepti Markanın Geleceğini Temsil Ediyor

Hyundai Seven Konsepti Markanın Geleceğini Temsil Ediyor

Hyundai son dönemlerde çıkardığı SUV modeller ile ciddi bir ivme yakaladı. Ülkemiz de dahil olmak üzere Tucson, Kona ve Bayon üçlemesi ile ciddi ilgi toplayan marka, elektrikli modeller için aynı ivmeyi sürdürmeye kararlı. Los Angles otomobil fuarında Seven isimli konseptini tanıtan marka, gelecek için fütüristik bir SUV model ile karşımıza çıkıyor.

Hyundai Seven'e Yakından Bakış

Elektrikli otomobillerin gelişmesi ile modellerin iç ve dış tasarımsal sunumları epey farklılaştı. Konsept modelde karşılaştığımız direksiz yapı ve iki yana ters açılan kapılar ise bu gelişim ile birlikte gelen trendler arasında. Hyundai benzer bir şekilde tanıttığı 45 isimli konsept otomobili İoniq 5'e evriltirken de benzeri bir tasarımdan vazgeçmişti, Seven'de de benzer hamleler beklememiz olası.

Modelin ön tasarımına baktığımızda temiz hatlar ve bolca aydınlatma detayı ile karşılaşıyoruz. Ön profilin üst kısmında bulunan aydınlatma grubu boydan boya uzanan bir yapıda iken tamponun iki yanında birbirinden bağımsız aydınlatma elemanları da yer alıyor.

Arka profile döndüğümüzde ise öndeki temiz hatlardan daha da temiz hatlar görüyoruz, zira bu profilin büyük oranı arka camdan ve önde de görüldüğü gibi boydan boya uzanan arka aydınlatma elemanlarından oluşuyor. Buradaki yapı günümüz şartlarında garip görünüyor ve gelecek temalı bilim-kurgu filmlerinden çıkmış bir modele baktığınız hissiyatını yaratıyor.

Hyundai Seven, iç mekanda yenilenebilir materyallerden oluşan ekipmanlara sahip. Kapıların iki yana açılması ve B sütunun aradan kaldırılması sonucunda genişleyen iç mekan, geleneksel otomobillere nazaran çok daha farklı bir sunuma sahip. Bu noktada ön iki koltuğun dönmesi ve arka koltuğun birleşik bir yapıyla otomobilin ortasına kadar uzanması epey dikkat çekiyor. Fakat bunun diğer markalardan da gördüğümüz detaylar olduğunu belirtmemde fayda var.

Altyapı ve Menzil

Seven konsepti Hyundai'nin Electric-Global Modular Platform (E-GMP) adını verdiği platform üzerine inşa ediliyor. Kia EV6 ve İoniq 5 gibi modellerin de kullandığı bu platform 350 kW'lık şarj desteği sunacak, aynı zamanda model %10'dan %80'e 10 dakikada şarj imkanı sağlayacak. Otomobil 480 kilometre civarında bir menzil ile karşımıza çıkacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us