Smart, Concept #1 Adlı SUV Modelini Tanıttı

Smart, Concept #1 Adlı SUV Modelini Tanıttı

Smart'ı incelediğimizde, minimal boyutlarda şehir otomobilleri üreten ve pratik modelleriyle öne çıkan bir marka olduğunu görüyoruz. Düşen satışlar neticesinde bir kurtuluş yolu arayan marka, çareyi günümüzde çoğu markada olduğu gibi SUV üreterek bulmuş. Gelin Concept #1 modelinin detaylarına inelim.

Markanın İlk Denemesi

Smart SUV'ler ile ilgili adımlarının ilkini atmıyor, geçmişe baktığımızda 16 yıl öncesinde Formore adlı bir konsept modele rastlamak mümkün. Altyapısını Mercedes GLK'dan alan bu konsept, pek bir çirkin...

Tasarım ve Boyutlar

Günümüzde ortaya çıkan Concept #1 ise bu modele nazaran, daha minimalistik ve daha yumuşak detaylara sahip. 4,29 metre uzunluğu, 1,91 metre genişliği ile bir Smart için devasa boyutlardaki otomobil, Volkswagen T-Roc ve Mini Countryman gibi modellerden bir miktar daha büyük.

Bunların haricinde iç mekan genişliğinde belirleyici unsur olan dingil mesafesine baktığımızda, karşımıza 2,75 metrelik, yani Kodiaq'dan biraz daha kısa ve Tiguan'dan uzun bir dingil mesafesi çıkıyor. Bu genişlikten yararlanan Smart, modelde üçüncü koltuk sırası sunabilir.

Bahsettiğimiz modeller aynı segmentte veya rakip modeller olmayabilir, seçilen modeller yüksek satış adetleri neticesinde fikir oluşturmak adına seçilmiştir.

İç Mekan ve Detaylar

Otomobil benim fikrimce biraz fazla olan 21 inç büyüklüğünde jantlar ile gelecek, bunlar haricinde arka kapıda ters açılan yapısı ile dikkat çeken model, iniş binişlerde konfor sağlanmasını hedefleyecek. İç mekana epey konforlu görünen koltuklar yerleştiren Smart, sağdaki yolcu için de elektrikli ayar imkanı veriyor. Aynı zamanda ortaya konumlandırılan 12,8 inç boyutundaki ekran Tesla Model 3'de gördüğümüze benzer yapıda geliyor.

Altyapı ve Üretim

Daimler ve Geely ile ortak yönetilen Smart markası, modelin iki taraftan da dokunuşlar almasına sebep oluyor. Geely'nin SEA adını verdiği altyapı üzerine şekillenen model Daimler tarafından geliştirilecek. Çin'de üretilecek olan model, önümüzdeki yılda Avrupa için satışa sunulacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us