Citroen My Ami Buggy Konsepti ile Tanışın

Citroen My Ami Buggy Konsepti ile Tanışın

Citroen'in elektrikli mobilite çözümü olarak konumlanan Ami modeli, ülkemizde ve yurtdışında çok fazla dikkat çekiyor. Küçük bir elektrik motoru, ufak boyutları ve oldukça az olan donanımıyla asgari ihtiyaçları karşılamaya yönelik olan Ami, yeni konsepti ile heyecanlandırıyor. Gelin Citroen My Ami Buggy'e yakından bakalım.

Gelecek dönemlerde Citroen'in ve bulunduğumuz yılların ikon modellerinden biri olarak konumlanacak olan Ami, Fransız markanın kendi dilinde "Arkadaş" anlamına geliyor. Bu küçük "arkadaş" bahsi geçen konsept neticesinde standart halinden uzaklaşırken tatlı mizacından bir şey kaybetmiyor.

Standart modele göre; tavana entegre edilen raylar, bu rayların üzerine konumlandırılan yedek lastik, bu ikilinin önüne yerleştirilen ve karanlıkta yardımınıza koşacak aydınlatma barı, farların önüne gelen koruma ızgaraları, standart modele göre daha büyük olan ve çıkartılabilen aynalar, tampon demirleri, kalın lastikleri ve yükseltilmiş yapısı ile dışarıdan çok dikkat çekici. Bütün bunlar eklenirken kapılarına veda eden Ami, kazandığı ağırlıklara karşılık biraz kilo vermiş. Kapıların yerine konumlanan transparan malzeme isteğe bağlı olarak sizi nispeten dışarıdan ayırıyor.

İç mekana baktığımızda şu ana kadar kaşılaştığımız turuncu detayların yerini fosfor sarısının aldığını görüyoruz. Koltukların da bu renge bürünmesi haricinde 35mm den 70mm ye çıkarılan koltuk süngerleri, daha sert yolculuklarda konforu yükseltmeyi hedefliyor. İç mekanda bulunan küçük saklama alanlarına baktığımızda standart Ami gibi 3d printer ile oluşturulan alanlar, ihtiyaca göre ölçüler alınarak kullanıcılar tarafından modifiye edilebilir.

Citroen My Ami Buggy, tekrar vurgulamak gerekirse bir konsept, yani üretileceği hakkında kesin bir bilgi yok. Fakat genel yapı itibariyle golf sahalarında veya büyük çiftlikler vb. tesislerde kullanım için oldukça uygun olan bu modelin üretiminde arz-talep dengesini oluşturacak olan fiyat hariç bir engel yok gibi görünüyor. Minimalist yapısı haricinde en azından Avrupa için uygun maliyetleriyle öne çıkan bu model, eklentiler geldiğinde yaşayabileceği fiyat artışına sonuç olarak istediği talebi görmeyebilir.

Bütün bunları göz ardı ettiğimizde Fransız markanın quadricycleı Ami gün geçtikçe daha albenili ve sempatik bir hale bürünüyor. 16 yaşından itibaren B1 ehliyet ile kullanılabilen bu modelin standart versiyonu için Türkiye fiyatları 2022 yılının Mart ayında açıklanacak ve perakende satışına başlanacak. Şu an büyük işletmeler için test edilmesi adına ülkemiz topraklarında bulunan model, sarsıntılı ekonomimiz neticesinde Avrupa'da oluşan "uygun fiyat" başlığı altına giremeyecek.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us