Volkswagen Golf GTI Clubsport 45 Karşınızda

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45 Karşınızda

Volkswagen, ikinci kimliği olarak nitelendirdiği Golf'ün 8. neslini çok uzak olmayan bir zamanda tanıttı. Beetle'ın üretimi bitmesi ardından markanın taşıyıcı modeli olma görevini üstlenen Golf, biraz daha hızlı olmayı seçeli 45 yıl olmuş, Volkswagen da bunu GTI Clubsport 45 modeli ile taçlandırmak istiyor.

45'in Farkları Neler?

45. yıl özel versiyonunun, normal Clubsport'dan devasa farkları yok, otomobil küçük detaylar ile farklılaşmış. İlk göze çarpan detay, mükemmel tasarımıyla 19" boyuta sahip Scottsdale çok kollu jantlar, bu jantlar rallilerde kullanılan jantları çağrıştırırken bence tasarımı mükemmel tamamlamış.

Yan profilde göze arka kapının kenarında bulunan "45" detayı ve Clubsport'dan farklı tasarıma sahip marşpiyeller çarpıyor. Bu detayları siyah renkli spoiler ve siyah renkli tavan tamamlıyor. İç mekanda ise ayrıştırıcı yegane nokta direksiyondaki "45" yazısı.

45 versiyonu otomobile görsel katkılar sağlarken performans açısından etki etmiyor, fakat koyulan 250 km/s'lik limit ortadan kalkıyor. Maalesef son hız için bir bilgi yok.

Clubsport'un Teknik Verilerini Hatırlayalım

Clubsport 45'in normal Clubsport'dan teknik açıdan farkı olmadığını söylemiştik, peki Clubsport'un teknik özellikleri nasıldı? Bahsettiğimiz otomobil 2.0 TSI (benzinli) üniteye ev sahipliği yapıyor, bu ünite 7 ileri DSG şanzıman ile birlikte çalışıyor. Belirttiğimiz kombinasyonda Golf 300 beygir güç üretirken 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyenin altında tamamlayabiliyor.

Golf GTI Clubsport 45'in Fiyatı Ne?

Bu özel versiyon Avrupa'da 1 Mart'tan yani yarından itibaren ön satışa sunuluyor. Belirlenen fiyat ise 47.790 , bu fiyat yazının yazıldığı tarihte (28 Şubat 2021) vergisiz olarak  428.384,25 Türk Lirasına denk geliyor. Bu özel otomobil ülkemiz sınırlarında bulunma şerefine ulaşırsa vergiler dahil 1.000.000 TL üzerinde bir fiyata sahip olacaktır.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us