Renault Scenic Bir Crossover Olarak Geri Dönecek

Renault Scenic Bir Crossover Olarak Geri Dönecek

Gün geçtikçe değişen tüketici alışkanlıkları ve tercihleri, otomotiv dahil birçok alanı etkiliyor. Geçtiğimiz dönemlerde aile kullanımları için pratik bir karoser seçeneği olarak konumlanan MPV modeller, geniş iç yapıları, uzun mesafeler kat etmek için sunduğu konfor donanımları ve yüksek hacimli bagajları sayesinde ülkemizde az olsa da dünyada çokça tercih edilirken, yerini son dönemin trendi olan SUV modeller aldı. Markalar ise bu değişimi neticesinde MPV modellerini ortadan kaldırıyor ve yerine crossover ve SUV modeller getiriyor.

Fransız marka Renault üretmiş olduğu Escape ve Scenic gibi MPV modeller ile bu segment için iyi işler yapan bir marka olarak konumlanıyordu. Dünya genelinde MPV modellere karşın azalan talep ile 2024 yılına nihai sürümünü tanıtacağı Scenic Vision modelini bir crossovera uyarlama yolunda adımlar atan Reanult, bahsi geçen modelin konsepti hakkında bir video yayınladı.

Yayınlanan videoda geçmişten günümüze kadar olan belirli Renault modelleri ile ufak bir yolculuğa çıkıyoruz ve Renault Scenic Vision ile karşılaşıyoruz. Tasarımsal detaylar bazında ismini taşıdığı MPV model ile bağı kalmayan Scenic Vision, markanın elektrifikasyon ile karşımıza çıkan yeni tasarım dilini başarılı bir şekilde destekliyor.

Sunulan içerikte dikkat çeken detaylara geçecek olursak modelin B sütunu bulundurmayan bir yapıda sunulacağı, bu şekilde iniş binişlerde konfor sağlanacağını görülüyor. Aynı zamanda otomobile girerken bir anahtar kullanmak yerine kapının üzerinde bulunan Renault logosu üzerinden parmak izinizi taratarak giriş yapabiliyorsunuz. İç mekana geçildiğinde günümüzde alışık olduğumuz kokpit tipinden uzak bir görüntü ile karşılaştığımız Scenic Vision, yol bilgilerini ön panelde bulunan ve günümüz baş üstü göstergelerine benzeyen bir yapı ile sürücüye aktarıyor. Bunun yanında direksiyonun sağ, sol yanlarında bulunan ve otomobil çalıştığında sürücüye dönerek bilgi akışı sağlayan ekranlar barındıran model, F1 otomobillerinde gördüğümüz tipte lövye direksiyon ile karşımıza çıkıyor.

Tasarımsal olarak önemli unsurlar ile öne çıkan Scenic Vision elektrikli otomobillerde en fazla önem verilen hususlardan biri olan geri dönüştürülebilir madde kullanımında iç mekan bazında %70 vaat edecek, bu vaatlerinin ne kadarlık bölümünü karşılayabilir bilemiyorum ama genel yapı ele alındığında Megane E-Tech'in üzerine konumlanacak bir model olacağı belirtilebilir.

Teknik kısımda geçmiş Scenic'ten farkının yanında günümüz elektrikli otomobillerinden de farklı bir teknoloji ile sunulacak olan Scenic Vision hidrojen yakıt hücresi ve bunun yanında elektrik motoru kombinasyonu ile yollara çıkacak, bu teknoloji ile kendi klasmanında benzer batarya hacmi sunan elektrikli otomobillerden iki kat daha fazla menzil vaat edecek.

Megane E-Tech modelinin 40 kWh bataryalı küçük motorundan 215 beygirlik güç çıkışı sağlayan modele elektrik yanında 16 kW'lık hidrojen yakıt hücresi eşlik ediyor. Fransız marka bu kombinasyonu H2-Tech olarak adlandırıyor.

Hem teknik hem de tasarımsal anlamda geçmişinden ve günümüzde üretilen otomobillerden epey ayrışan Scenic Vision, 2024 yılında nihai sürümü ile tanıtılacak. Elektrifikasyon ile yeni bir rota çizen Renault, geçmişindeki düşük kalite algısından uzaklaşamaya kararlı...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us