Geçmişe Dönüş, Restomod Range Rover Classic'e Yakından Bakın

Geçmişe Dönüş, Restomod Range Rover Classic'e Yakından Bakın

Range Rover'lar günümüzde mükemmel birer statü sembolü, dünyanın neresine giderseniz gidin en prestijli modeller listesiden başa oynayacak bu seris, saygı duyulası İngiliz ürünlerinden biri olan Range Rover Classic'in restomod işlemi ile iştahımızı kabartıyor.

ULEZ Normlarında Yenileme

İngiltere emisyon konusunda ciddi adımlar atan ülkelerin başında geliyor. Londra'yı bu zehirli gazlardan korumak için ULEZ (Ultra Low Emission Zone) uygulamasını başlatan devlet, yüksek emisyonlu otomobillerin Londra içine girmesine izin vermiyor. Eski otomobillerin yakıt tüketimlerinin, dönemi teknolojisi neticesinde fazlasıyla yüksek olduğu düşünüldüğünde, yakıt tüketimi ile doğru oranlı yükselen emisyon oranlarını tahmin etmek zor değil.

Kingsley Cars ise bu klasik modelleri alarak daha "doğa dostu" hale getiriyor. Yenilenen bu otomobillerin isimleri ise konseptlerini anlatmakta epey başarılı, ULEZ Reborn Range Rover Classic.

Restomod Kapsamı

Kingsley Cars bu yaşlı Range Rover Classic'i aldıktan sonra modeli pas ve korozyonlardan arındırmak ve ileri vadede bunun oluşumunu engellemek için bir dizi işleme gidiyor. Bu işlem ardından opsiyonel olarak sunulan 4.0 litre 220 beygirlik V8 ünite ve 4.6 litrelik 270 beygirlik üniteleri otomobile yerleştiriyor. Her ikisi de 4 ileri otomatik ZF şanzımanlarla kombine edilen motorlar, yeni teknolojileri neticesinde otomobilin emisyon oranlarını daha düşük oranlara çekiyor. Güçlenen motor kapsamında dinamiklerinde değişim yaşayan otomobilin mekanik yenilemesi; büyütülen frenler ve yenilenen süspansiyon sistemini de kapsamı içine alıyor.

Dış yapıda herhangi bir eklenti veya farklılığa gidilmezken, iç mekan geçmiş tasarımı ile günümüz otomobillerini yakalamak için tekrardan oluşturuluyor. Eklenen multimedya ünitesi Apple CarPlay bağlantısı gibi imkanlar sunarken, otomobilde kablosuz şarj, park sensörleri ve geri görüş kamerası gibi teknolojiler ön plana çıkıyor. Bunlar haricinde eklenen elektrikli camlar, elektrikli direksiyon ve ısıtmalı koltuk sürüş keyfini artıran detaylar olarak konumlanıyor.

Fiyatı ve Üretim Süresi

İngiltere'de işçilik fiyatları düşünüldüğünde ve yapılan güncellemeler göz önüne alındığında, düşük maliyetler beklememek gerekiyor. Bu restomod modele sahip olmak istiyorsanız vermeniz gereken ücret 125.000 eurodan başlıyor. Ülkemizdeki otomobillerin fiyatlarına birim bazında baktığımızda bu büyük bir rakam gibi gelmeyebilir fakat İngiltere için devasa bir fiyat. Para kısmını geçtiğimizde ise karşımızda bir engel daha yer alıyor, bu da üretim süreci. Bir ULEZ Reborn Range Rover Classic, 6 ve 8 ay arasında teslim ediliyor. Yani bu güzel otomobil ikonik görünümlü bir hayal olmaktan uzağa gidemiyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Land Rover Range Rover

Yeni Land Rover Range Rover

Range Rover Evoque L Modelini Tanıttı

Range Rover Evoque L Modelini Tanıttı

2021 Range Rover Evoque

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us