Yeni Chevrolet Corvette Z06

Yeni Chevrolet Corvette Z06

Chevrolet, 2023 Corvette Z06 ile birlikte Ferrari ve Lamborghini'den hatırladığımız ortadan motoru egzotik otomobil segmentine resmen giriyor. Peki Yeni Chevy Corvette Z06'da bizi ne bekliyor.

2023'de Yenilikler Neler?

Başınızın hemen kenarındaki devasa hacimli motoru, geçmişten bugüne gelen markası ve karakteriyle Yeni Corvette Z06, spor otomobil severlerin kalbini tümden kazanmayı hedefliyor.

Kendinden önceki modellerle karşılaştırıldığında bir nebze de olsa Avrupalaşan Yeni Corvette'de lüks ve performans bir arada sunuluyor. Ön tarafta daha büyük havalandırma çıkışlarına sahip ön tampon, arkada devasa bir forma bürünen spoyler ile Yeni Corvette oldukça çekici görünüyor.

Buna ek olarak düz bir düzlemde yer alan krank mili sayesinde bünyesinde yer alan 5.5 litrelik motordan sizi cezbecedek bir ses çıkaran Yeni Corvette, kendi tarihinin en iyisi olmaya geliyor.

İlk ortadan motorlu Corvette Z06 2022 yazında üretime başlayacak ve hemen akabinde 2023 yılında satışa sunulacak. 2023 yılında gelecek olan güncellemelerin arasında Corvette'nin pist odaklı modeli Vette'nin donanım ve trim parçalarının iyileştirmesi bulunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Corvette Z06'nın ortasında yer alan motordan 670 beygir gücü standart olarak elde edebiliyorsunuz. Atmosferik olarak beslenen 5.5 litre hacmindeki bu motor, düz düzlem krankı sayesinde 8600 devir çevirebiliyor.

Durum böyle olunca da duymaktan oldukça zevk aldığımız tiz motor sesine Yeni Corvette Z06'da sahip olabilirsiniz.

Buna ek olarak alışılmadık şekilde sekiz ileri çift kavramalı şanzıman ile gelecek olması onun biraz daha Avrupalı olmasını sağlıyor. Ayrıca, dört tekerden çekiş sistemi henüz gündemde olmazken standart olarak arkadan itiş olarak gelecek.

Önlerde yer alan 20 inç arkalarda 21 inçlik alüminyum jantları sayesinde ağırlık tarafında avantajlı olan Yeni Corvette'de ani hızlanmalarda koltuğa iyice gömülüyorsunuz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Chevrolet Corvette'nin iç mekanında Bow Tie marka dizayn ürünleri kullanılıyor. Tamamen sürücüye odaklanmış olan iç mekanda yolcu koltuğundayken tek odağınız yol ve hızlıca akıp giden şerit çizgileri olacaktır.

Buna karşın kare şeklindeki direksiyon simidi ilk başta alışması oldukça zor bir tasarım gibi gözükse de Corvette'nin içinde kendinizi özel hissetmenizi sağlıyor.

Küçük eşya gözü ve saklama alanı konusunda tahmin edilebileceği gibi standart hacimler sunuluyor. Siz ve yanınızda gelecek bir şanslı misafiriniz dışında ekstra bagaj ve saklama alanı Yeni Corvette Z06'da biraz lüks kalıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Corvette'nin ön konsolu üzerinde sürücüye doğru dönük halde 8.0 inç büyüklüğünde dokunmatik bir multimedya ekranı bulunuyor. Bu ekran üzerinden Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerine erişebiliyor, araçla ilgili tüm ayarları kullanabiliyorsunuz.

Ayrıca standart olarak 10 hoparlörlü ses sistemi ya da opsiyonel olarak satın alabileceğiniz BOSE Premium ses sistemi ile müzik konusunda da V-8 motorunuza güzel bir düet arkadaşı bulabilirsiniz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Chevrolet Corvette Z06'da standart olarak birkaç güvenlik ve sürücü yardımcı özelliği bulunuyor. Bu özelliklerin belkide en çok ihtiyacınız olanı arka geri görüş kamerası olabilir. Buna ek olarak bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde geçen Yeni Corvette'de güvenlik konusunda içimiz rahatlıyor.

Yeni Chevrolet Corvette Z06'da standart olarak sunulan özellikler ise şu şekilde;

  • Arka park sensörleri
  • Çoklu görüş kamera sistemi
  • Kör nokta monitörü ve arka çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Chevrolet Silverado ZR2

Yeni Chevrolet Silverado ZR2

Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

Yeni Chevrolet Blazer

Yeni Chevrolet Blazer

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us