Yeni Land Rover Range Rover

Yeni Land Rover Range Rover

Yarım yüzyıldan bu yana yollarda olan Land Rover'ın en popüler modeli Range Rover tamamen yenilendi. Etkileyici dış ve iç tasarımıyla Yeni Land Rover Range Rover'da bizi ne bekliyor? Detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Land Rover Range Rover'ın dış tasarımı on yıllar süren üretim tarihi sonucunda değişti. Lüks SUV modelleri arasında en popüleri olan Range Rover geleceğe ayak uydurmaya çalışıyor.

Ön taraftaki tasarımda geçmiş modelleri andıran Yeni Range Rover'ın arka tarafında geçtiğimizde gerçekten etkileyici bir tasarımla karşılıyoruz. Buna karşın kaputunun altında, 523 beygirlik motoruyla performans konusunda da çitayı yükselten Range Rover, müşterilerini mutlu etmek istiyor.

2022 yılında gelen güncellemeler arasında tasarımı saymazsak birkaç detay bulunuyor. Bu değişimin başında ise önceki modelde bulunan dizel V-6 ve plug-in hibrit P400e modellerinin stoktan çıkarılması geliyor.

Bu modelleri yerine ise turbo beslemeli alt silindirli benzinli motor ve süper şarjlı V-8 gelecek.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Land Rover Range Rover'ın kaputunun altında giriş seviyesi için 48 voltluk hibrit sisteminin desteklediği 395 beygirlik turbo beslemeli sıralı altı silindirli motor yer alıyor. Bunun hemen üstünde ise 523 beygir güç üreten 4.4 litre hacmindeki V-8 motor bulunuyor.

Buna ek olarak, ilerleyen dönemde 434 beygir güç üreten plug-in hibrit motorun da motor seçenekleri arasına katılacağı söyleniyor. Uzun elektrikli sürüş menziliyle ön plana çıkan bu motorun performans konusundaki artısı onu özel kılıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Range Rover'ın iç mekanı bugüne kadar olduğu gibi kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan birçok özellik ve şık tasarımlarla dolu halde geliyor. Tamamında kaliteli deri kaplamaların kullanıldığı trim seviyelerinde satın alınabileceği gibi kumaş ve kauçuk malzemelerle de iç mekan özelleştirmesi yapabiliyorsunuz.

Genel konsol tasarımında önceki modellere sadık kalınan yeni iç mekanda teknoloji lüksü bir arada görebiliyorsunuz.

Buna ek olarak, küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusunda da tahmin edilebileceği gibi üst düzey bir konfor sağlayan Yeni Range Rover'da özellikle arka koltuklarda tabiri caizse krallara yakışır bir seyahat sizi bekliyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Range Rover'ın ön konsolu üzerinde yatay şekilde yerleştirilmiş 13.1 inç büyüklüğünde dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Land Rover'ın son nesil işletim sistemi Pivi Pro ile gelen bu ekranın kullanımı oldukça kolay.

Ayrıca, kablosuz olarak cep telefonu etkileşimine izin veren Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özellikleri de standart olarak sunuluyor.

Buna ek olarak, Amazon'un sesli komut asistanı Alexa'ya da sahip olan Yeni Range Rover'da size adeta bir stüdyo deneyimi yaşatacak 35 hoparlörlü Meridian ses sistemi de bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Land Rover Range Rover'da standart olarak birçok aktif ve pasif güvenlik özelliği bulunuyor. Bununla birlikte yarı otonom sürüş deneyimini size yaşatacak olan sürüş modu ve adaptif hız sabitleyici gibi modern sürüş yardımcı özelliklerine de sahip olabilirsiniz.

Yeni Land Rover Range Rover'da standart olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yaya ve bisikletçi algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us