Çevre Dostu CNG'li Alman A3 G-Tron

Çevre Dostu CNG'li Alman A3 G-Tron

Dünya tükenmeyen ve çevre dostu kaynaklara yönelirken Volkswagen Grubu CNG'yi de göz ardı etmedi. Yeni tanıtılan A3 G-Tron bunun en güzeli örneği.

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılmış olan yeni Audi A3 için CNG'li bir versiyon getirildi. Daha önce yine A3, Scoda Octavia gibi modeller de CNG'yi deneyen Volkswagen Grubu Audi de bir atılım yaparak yeni A3'e CNG versiyonunu getirmeyi ihmal etmedi.

Aslında A3 G-Tron bundan 6.5-7 sene önce tanıtılan A3 modelinin ismi. Yeni modelin tam ismi A3 Sportback G-Tron. Peki elektrikli bir model veya elektrik motoru seçeneği getirmek yerine neden CNG? Bununla ilgili Alman otomobil üreticilerin sevdiği gibi net bir açıklama getirilmemiş olsada ben konunun hala bir çok kullanıcının elektrikli otomobil furyasına dahil olmadığı ve önümüzdeki süreçte de olamayacağı sebebiyle getirildiği düşünüyorum.

Doğalgaz ile çalışan bu yeni çevre dostu motor aslında Volkswagen den hiçte yabancı olmadığımız 1.5 TSI (benzinli) motor ile geliyor. Bu motor 130 hp güce ve 200Nm torka sahip. Bu motoru Volkswagen Grubundan Skoda'nın ürettiği Octavia G-Tec'de de görmüştük.

Bu motor kullanılan yakıt sebebiyle daha farklı çalıştığınıda söyleyelim. Normal benzinli motorlardan kat kat daha düşük emisyon değerlerine sahip olan bu motor 100 km de 3.5kg doğalgaz yakıyor. Bu tüketimle de tek depoyla 450 km gidebiliyorsunuz.

Türkiye adına konuşmaya başlarsak CNG fabrika çıkış olarak ülkemizde yaygınlaşmaya başlarsa ülkemiz CNG teknolojisini daha çok benimser gibi duruyor. Çünkü yeterli elektrikli otomobil alt yapısı bulunmayan ülkemizde elektrikli otomobiller şehir içi kullanımlardaki kolaylığını uzun yolda maalesef bırakıyor.

Fakat CNG teknolojisinde şarj olmasını beklemek gibi bir durumla uğraşmadığınız için benzinli otomobiller gibi depoyu doldur devam et mantığında kullanıyorsunuz. CNG en azından benim için şu anda daha mantıklı ve az maliyetli bir teknoloji gibi duruyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us