Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Büyük boy sedan ihtiyacınız var fakat Audi'nin A8'ini pek sakin buluyorsanız, S8 tam da size göre. Spor otomobilleri kıskandıracak performansıyla Yeni Audi S8'i yakından tanımaya başlayalım.

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Audi S8, kendisiyle aynı fiziksel özellikleri taşıyan kardeşine göre spor otomobilleri kıskandıracak performansı ve makam otomobili özellikleriyle heyecan sever patronlara göz kırpıyor.

Standart olarak sunulan 563 beygirlik motoruyla birlikte gergin bir sürüş deneyimini size yaşatmak isteyen S8'de tüm yolculuklarınızda heyecan seviyeniz en üst noktada bulunacak.

2022 yılında gelen güncellemeler ile sadece tasarımda değişiklikler olmadı. Farkını onu kullanırken hissedeceğiniz süspansiyon ve taşıyıcı sistemlerde de geliştirmeye gidildi.

Bu güncellemeler sonrasında Yeni S8'in en büyük rakipleri arasında bulunan BMW 7 Serisi ve Maserati Quattroporte gibi rakiplerinden daha fazla sürüş zevkini size veriyor.

Yeni S8 ile birlikte A8'e göre daha çarpıcı bir ön ızgara ve yenilenmiş ön-arka tamponlar geliyor. İç mekanda yapılan değişiklerin başında ise yeni bir arka koltuk tasarımı sizleri bekliyor.

Buna ek olarak öncesinde opsiyonlar listesinde yer alan güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinden birkaçı standart olarak Yeni Audi S8'de sunulacak.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Audi S8'in devasa kaputunun hemen altında tek bir motor seçeneği bulunuyor. Toplamda 563 beygir güç üreten bu motordan 800 Nm tork elde edebilirsiniz. Bu gücün tamamını 4.0 litre hacmindeki V-8 motordan ortaya çıkaracaksınız.

Buna ek olarak Audi'nin lisanslı ürünü dört tekerden çekiş sistemi Quattro da standart olarak tüm modellerde geliyor. Şanzıman tarafında ise sekiz ileri otomatik vitese sahip olacaksınız.

Herhangi bir yazılım ya da tuning operasyonu görmeden fabrika çıkışında 250 Km/h ile sınırlanacak olan Yeni Audi S8'de bu hızlara çıkmak birkaç saniyenizi alacaktır.

Öyle ki; bağımsız kuruluşlarca yapılan hızlanma testlerinde Yeni Audi S8 0'dan 100'e 3.2 saniyede çıkmayı başarıyor. Bu değerle kendisinin yarı ağırlığında olan spor otomobilleri kıskandıracağa benziyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Audi S8'in iç mekanında elimizi attığımız her yerde lüks öğeler dikkatimizi çekiyor. Elmas dikişli deri döşeme, suni süet tavan kaplaması ve dikişli deri göğüs olmak üzere S8'in kabininde her yer özel hissettirmeyi başarıyor.

Ön koltuklarda, ısıtma, soğutma, ve masaj özellikleri standart olarak sunulurken, arka koltuklarda bu özelliklerin tamamı opsiyonel olarak satın alınabiliyor.

Eğer hafta içinde şöförünüz size eşlik ediyorsa, kendinizi şımartmak için ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarının tamamına Yeni Audi S8'in arka koltuklarında sahip olabilirsiniz.

Buna ek olarak, dört bölgeli klima kontrol ünitesi, otomatik klima kontrolü ve çok renkli ambiyans aydınlatma sistemleri standart özellikler arasında bulunuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Audi S8'de tıpkı A8'de olduğu gibi teknolojik gelişmelerde üstün özellikler sizi bekliyor. Bu özelliklerin en başında daha kabine girer girmez dikkatimizi çeken çoklu dokunmatik ekran geliyor.

Fakat ondan önce S8'de özel olarak gelen sportif direksiyon simidi içimizi gıdıklamayı başarıyor. Direksiyonun hemen arkasında 12,3 inç büyüklüğünde tamamen dijital gösterge ekranı bulunuyor.

Konsolun ortasında 10.1 inç büyüklüğünde büyük, onun hemen altında 8.6 inç büyüklüğünde ikinci bir dokunmatik ekran bulunuyor. Araç ile ilgili tüm ayarlara bu ekranlar üzerinden erişebiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Audi, geçtiğimiz yıllarda opsiyonel olarak sattığı birçok özelliği Yeni S8 ile birlikte standart olarak sunmaya başlıyor. Bu özelliklerin başında ise yarı otonom sürüş deneyimini size yaşatacak olan aktif hız sabitleyici ve şeritte tutma asistanı bulunuyor.

Buna ek olarak Yeni Audi S8'de standart olarak gelen diğer güvenlik özellikleri arasında şunlar bulunyor;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us