Rolls-Royce Spectre Modeliyle Elektrikle Tanıştı

Rolls-Royce Spectre Modeliyle Elektrikle Tanıştı

Bir otomobilin size sunabileceği, lüks, konfor, performans, prestij, güvenlik tüm özellikleri ve donanımları barındıran nadir otomobil markalarından biri de kuşkusuz Rolls-Royce. Her geçen gün lüks ve prestijin dozunu artıran Rolls-Royce artık otomobil olmaktan çıktı ve otomobil tutkunlarının rüyalarını süsleyen bir yıldız haline geldi.

Her ne kadar bir otomobilden beklenen her şeyi barındıran otomobiller üretse de Rolls-Royce markası adeta lüks ile özdeşleşmiş durumda. Kendine özgü bazı özelliklerle otomobil değil sanat üreten Rolls-Royce, gelişen teknolojiye de ayak uydurdu.

Güvenlik ve konfor donanımlarının neredeyse tamamını barındıran Rolls-Royce, oldukça ağır otomobiller üretiyor. Dolayısıyla bu kütleyi aynı hem konforlu hem de performanslı bir şekilde hareket ettirmek için de ciddi bir motor gücüne ihtiyaç var. Rolls-Royce bu zamana kadar ihtiyacı olan yüksek gücü büyük içten yanmalı motorlar sayesinde üretiyordu.

Artık yüksek beygir gücü elde etmenin çok daha verimli, çevreci ve ekonomik bir yolu var. Elektrik motorları. Her ne kadar Rolls-Royce kullanıcıları için yakıt ekonomisi ikinci hatta üçüncü planda olsa da çevrecilik ve verimlilik açısında artık Rolls-Royce de elektrik motorlarını kullanmaya başladı.

Rolls-Royce tarafından tanıtılan yeni model Spectre gücünü bir elektrik motorundan alıyor. Söz konusu elektrik motoru 585 beygir güç ve 900 NM tork üretebiliyor. 5,5 metrelik bu dev otomobil oldukça güçlü elektrik motoru sayesinde sadece 4,5 saniyede 0’dan 100 Km/s hıza çıkabiliyor. 3 ağırlığa sahip olan bu otomobil tam dolu pillerle 520 Km menzil sunuyor. Ağırlığı ve performansı düşünüldüğünde oldukça iyi bir menzil mesafesi.

Rolls-Royce Spectre ilk görseli yayınlandığı andan itibaren Phanton modeline benzetildi. Bu benzerliğin en önemli nedeni her iki modelinde sedan coupe tasarıma sahip olması. İki model arasında ciddi benzerlikler mevcut. Ancak Spectre elektrik motora sahip olmasından dolayı her markanın yaptığı gibi küçük görsel detaylarla Phantom’dan ayrılıyor. Spectre’yi ilk bakışta ince bir tasarıma sahip olan led farları sayesinde tanımak mümkün.

Rolls-Royce markasının ilk elektrikli modeli olan Spectre otomobil meraklıları tarafınan heyecanla bekleniyor. Her ne kadar tüm Rolls-Royce modelleri gibi her köşe başında grebileceğimiz bir otomobil olmasa da Spectre otomobil dünyasında ciddi bir heyecan yarattı. Rolls-Royce yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Spectre modeli 2023 yılının sonralında satışa sunulacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us