Lüks Elektrikli Sedan Lucid Air Tanıtıldı

Amerika'lı elektrikli lüks otomobil üretici olan Lucid Motors, 2016'da konseptini tanıttığı lüks sedan modeli Air'ı tanıttı. Öncelikli rakibi Tesla Model S olan Lucid Air, tasarımı ve sunduğu özelliklerle dikkat çekiyor.

2016 yılında tanıtılan konsept tasarımından neredeyse hiç uzaklaşmayan Lucid Air, 'Geleceğin Otomobillerinin' nasıl olacağını bize gösteriyor.

Üç farklı donanım seviyesi ile beraber gelecek olan Lucid Air Grand Touring modeli, 1080 Beygire kadar çıkabilen tamamen elektrikli motoru ile bizlerin hayal dünyasını zorluyor. 0'dan 100'e 2.9 saniyede çıkabilen Lucid Air Grand Touring, bataryaları tamamen doldurulduğunda 832km uzunluğunda menzil mesafesi sunuyor. 

Giriş seviyesinde sunulan ve modelle aynı ise sahip Lucid Air, 400 Beygir ve 600Nm tork sunuyor. 75kWh'lık bataryaların gücü arka tekerleklere verdiği Lucid Air, bataryaları tamamen doldurulduğunda 386km uzunluğunda menzil mesafesi sunuyor.

Rüzgardan en az şekilde etkilenmesi için Lucid mühendisleri tarafından rafine şekilde dizayn edilen Lucid Air, sunduğu 0.21 sürtünme katsayısı ile onu 'dünyanın en iyi sürtünme katsayısına sahip lüks sedan' otomobili yapıyor.

Dışında sahip olduğu tasarım detaylarını içerde de sürdüren Lucid Air, lüks bir elektrikli otomobilin içinde olduğunuzu hissettiriyor. Lüks bir otomobilin içinde olduğunuzu hissettiren Lucid Air, neredeyse 'tamamen' camdan bir tavana sahip. Konsolun ortasında yer alan dikine yerleştirilmiş dokunmatik ekran sayesinde, araçla ilgili tüm kontrol ve seçeneklere ulaşabiliyorsunuz.

Otonom sürüş modları, aracın her yerinde bulunan 14 adet gelişmiş kamera ve 32 adet sensör ile lüksün yanında güvenliğe de önem veren Lucid Air, sizi ve çevrenizi her zaman korumaya alıyor.

Öncelikli pazar hedefi Çin ve Amerika olurken giriş paketi olarak sunulan Lucid Air $80 bin dolar ile satılıyor. Bir üst donanım olan Lucid Air Touring modeli ise $95 bin dolardan satılırken, en üst donanım olan ve bütün teknoloji ve güce sahip olan Lucid Air Grand Touring modeli $139 bin dolardan satılıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us