Dede Torun Karşı Karşıya! Yeni Toyota Supra vs. Efsanevi Supra

Dede Torun Karşı Karşıya! Yeni Toyota Supra vs. Efsanevi Supra

Toyota Supra efsanevi kasasıyla hepimizin gönlünde ayrı bir yer kurmuşken geçtiğimiz yıl BMW-Toyota ortaklığıyla Yeni Supra adı altında bir araba çıktı. Bu iki Supra arasındaki farklar neler? Torun dedeyle yarışsa ne olur? Yeni Supra eskisini aratıyor mu? Bu ve bunun gibi soruların cevaplarına bu yazıda hep beraber bakalım.

Efsanevi Supra'yla ilgili detaylı yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Yeni Supra'nın ise üstünden şöyle kabataslak geçelim.

Yeni Supra görünüş olarak efsanemizden biraz farklı. Biraz Porsche ve BMW Z4 esintileri taşısa da kendisi bir Supra. Aracın namı aracı şahlandırıyor diyelim. BMW menşeili 3.0 litrelik turboşarjlı sıralı altı silindirli bir motora sahip. Sekiz ileri otomatik şanzımana sahip araç, 340 beygir güç ve 500 Nm tork üretiyor. MK4’ün aksine Yeni Supra’nın maksimum sürati 250 km/s’ye sabitlenmiş durumda. 'Kalkış Kontrol' özelliğiyle 0-100 km ivmelenmesini 4.3 saniyede tamamlıyor.

Efsanevi Supra da Yeni Supra gibi 3 litrelik 6 silindirli bir motora sahipti. 2JZ kodlu efsanevi makine çift turboyla beraber 280 beygir dolaylarında güç üreterek (Centilmenlik Anlaşması nedeniyle) maksimum 285 km/s hıza çıkabiliyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlıyordu. Eski Supra altında daha büyük güçlere çıkabilecek bir performans makinesi barındırırken, Yeni Supra'nın kaput altı eskisine nazaran daha az modifikasyona açık bir makine.

Dış Tasarımda Farklar

Dış tasarımda efsanevi Supra üretim yılı nedeniyle daha yumuşak ve yuvarlak hatlara sahipti. Yeni Supra daha agresif ve keskin dış tasarım diline sahip. Eski Supra'yı anımsatmasa da karakteristik bir tasarımı var. Dışarıya doğru uzanan uzun kaput iki supranın da benzerlikleri arasında. Ön far grupları ise yenilenerek çağa ayak uydurulmuşa benziyor. 3 parçalı ön ızgara Yeni Supra'yı eskisinden ayırıyor. Tavan çizgileri ise eski Supra'ya oldukça yakın.

Arka bölümde ise büyük bir spoiler yerine anatomik bir spoilera yer verilmiş. Arka far grupları ise eski Supra'da yuvarlak ve yumuşak tasarıma sahipken Yeni Supra'da keskin agresif LED stop grubuna yer verilmiş. Difüzör olarak ise Yeni Supra oldukça keskin çizgilerle büyük bir difüzöre sahip.

İç Tasarımda Farklar

Eski Supra'da neredeyse tamamen sürücüye yönelik ve dönük, karmaşık bir kabin tasarımı varken Yeni Supra'da BMW izleri görmek mümkün. Sade bir iç tasarım, ön göğüsten fırlayan multimedya ekranı ve Toyota'ya özel performans sistemlerine sahip gösterge direksiyon arkasına konumlandırılmış. Önceki nesil Supra'yla benzerliği olmayan iç tasarım kendini sportif koltuklarla kurtarıyor. Kendi çapında sportifleşmeye çalışan Yeni Supra, siyah deri ve karbonfiber kaplamalarla bu sportifliği yakalıyor.

Yeni kasa Supra'nın eskisinin yerini tutmayacağı ne kadar aşikâr olsa da iki araç da Supra ismini taşıyarak yollarda. İki otomobile de Sertaç Kemiksiz ailesi olarak sempati besliyoruz ve her gördüğümüz yerde heyecanlanıyoruz!

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Toyota RAV4 Hybrid

Yeni Toyota RAV4 Hybrid

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us