Yeni Toyota RAV4 Hybrid

Yeni Toyota RAV4 Hybrid

Toyota, efsane modeli Prius'tan bu yana hibrit motor konusunda çok kat etti. Bu tecrübenin en üst noktasını oluşturan RAV4 Hybrid ise 2022 yılı için yenilendi. Yeni Toyota RAV4'e dair tüm detaylar haberimizde.

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Toyota RAV4 Hybrid, çıktığı ilk günden bu yana Japon kalitesini en üst düzeyde yaşamak isteyenlerin bir numaralı tercihi olarak kullanıcılar tarafından çokça tercih edildi. Bunu daha yukarıya taşımak isteyen Toyota ise RAV4'e hibrit motor güncellemesi yaparak geleceğe hazırladı.

Tamamen elektrikli otomobillere göre daha kullanışlı olan, hem benzin hem de elektrikli motora sahip olan hibrit otomobiller içinde geniş iç hacmi ve yerden yüksek yapısıyla beğenilen RAV4 Hybrid, 2022 yılı için güncellendi.

En sıkı rakipleri arasında bulunan Honda CR-V hibrit ve Hyundai Tucson hibrit modellerine göre yol tutuşu konusunda çok ileride olan Toyota RAV4 Hybrid'in yenilenen özellikleriyle bu farkı daha da açacağını düşünüyoruz.

Dış tasarımdaki eskimeyen dizaynının yanında iç mekandaki uzun ömürlü malzeme kullanımı Yeni RAV4 Hybrid'in bizden artı puan alan özellikleri arasındaki yerini alıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Toyota RAV4 Hybrid'in kaputunun altında toplamda 219 beygir güç üreten elektrikli ve benzinli motorlar bulunuyor. İçten yanmalı motor tarafında 2,5 litre hacminde dört silindirli benzinli motor yer alıyor.

Toplamda 219 beygir güç üreten bu motorda dört tekerden çekiş sistemi standart olarak sunuluyor. Sahip olduğu elektrikli motorlardan biri arka tekerleklere diğeri ön tekerlere destek olan RAV4 Hybrid'de çok oranlı otomatik şanzıman (CVT) kullanılıyor.

Hızlanma konusunda da benzinli modele göre oldukça atik olan Hibrit RAV4, 0'dan 100'e 7,4 saniye gibi kısa bir sürede çıkmayı başarıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni RAV4 Hybrid'in iç mekanı gerçekten kullanıcı odaklı tasarımların en iyileri arasında yer almayı hak ediyor. Gösterişten uzak, her şeyin, yolcuların konforu ve kullanım kolaylığı üzerine inşa edilen iç mekanda kendinizi iyi hissedeceksiniz.

İç mekanda çok sayıda küçük eşya gözünün yanı sıra çift bölgeli klima kontrol ünitesi, çok fonksiyonlu ayarlanabilir direksiyon simidi, ve elektrikli ısıtmalı koltuklar gibi birçok üstün özellik sunuluyor.

Üst donanım seviyelerinde ya da opsiyonel olarak satın alabileceğiniz özellikler arasında ise ısıtmalı ön ve arka koltuklar, iç mekan ambiyans aydınlatması ve Toyota'nın en üst düzey kaplama seviyesi SofTex bulunuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni RAV4 Hybrid'in ön konsolu üzerinde standart olarak 7.0 inç büyüklüğünde dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Temel gereksinimlerin tamamını rahat şekilde yapabileceğiniz bu ekranın kullanım özellikleri gayet iyi.

Bir üst donanımda ise ekranın boyutu 8.0 inçe çıkıyor. Audio Plus paketini içeren bu ekran üzerinden kablolu olarak telefon bağlantısı yapabiliyorsunuz.

En üst donanım seviyesinde ise 9.0 inç büyüklüğünde satın alınabilen dokunmatik multimedya sistemi bulunuyor. Üzerinden kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özelliklerinin kullanılabildiği bu ekranın dokunmatik hassasiyeti oldukça iyi.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Toyota RAV4 Hybrid'de sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan üstün Japon teknolojisi sunuluyor. Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde ayrılan RAV4 Hybrid'te standart ve opsiyonel olarak birçok güvenlik özelliği sunuluyor.

Standart olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

1.400 HP Supra ile Hayalini Gerçekleştirdik!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us