Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

Koronavirüs salgını ile birlikte tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv endüstrisi de olumsuz yönde etkilenmişti. Bu krizin adı ise otomobillerin olmazsa olmazı çipler. Son haberler gösteriyor ki çip krizi derinleşmeye devam ediyor.

Dünya otomotiv endüstrisinin derinleşen problemlerinden biri çip krizi son olarak Türkiye'yi de vurdu. Japon devi Toyota'nın Adapazar'ında bulunan fabrikasındaki çip tedariği nedeniyle aksayan üretime iki haftalık üretim arası verilecek.

Bloomberg'e demeç veren fabrika sözcüsüne göre yerli üretim otomobillerin yapımına 20 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında zorunlu ara verilecek.

Toyota Motor Manufacturing Türkiye fabrikası  yılda 300 bin adete kadar otomobil üreterek Avrupa pazarının en büyük üreticisi konumundayken bu zorunlu ara nasıl bir bilançoya sebep olacak bunu yakın zamanda göreceğiz.

Otomobil almak isteyen her kişinin en büyük problemlerinden biri olan "bayilerde otomobil yok!" derdinin de devam edeceğini söylemekte fayda var.

Bununla birlikte çip krizi ve üretimde yaşanan aksamaların müşterilere artan fiyat olarak geri dönmesi de beklenen bir durum.

Ford da Çip Krizi ile Mücadele Ediyor

Yarı iletken çip tedariğinde yaşanan aksama nedeniyle Ford'un Almanya'da bulunan fabrikasında da 17 Ağustos'ta başlayan zorunlu üretim arası devam ediyor.

Fiesta modelinin en fazla etkilendiği üretim durdurmada Eylül ayında kısmi zamanlı vardiya sistemi ile üretime devam edileceğini düşünülüyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us